Olandai D grupėje surinko 4 taškus ir užėmė antrąją vietą aplenkę Vokietijos rinktinę, kuri kiek netikėtai 1:2 nusiledo ne stipriausios sudėties žaidusiai Čekijos komandai ir su 2 taškais liko treti.











Olandijos futbolininkai jau pirmąjame kėlinyje pademonstravo milžinišką persvarą prieš Latvijos futbolininkus du kartus ilgiau kontroliuodama kamuolį ir susikurdama ženkliai daugiau progų smūgiams. Jų atakų lyderis Ruudas van Nistelrooy (Rudas van Nistelrojus) pirmajame kėlinyje pasižymėjo du kartus (27-ą min. iš 11 m.b. ir 35 min.) ir pasivijo anglų puolėją Wayne'ą Rooney (Veiną Rūnį) geriausių turnyro snaiperių sąraše - 4 įvarčiai per 3 rungtynes. Galutinį tašką Olandijos rinktinės pergalėje 84-ą minutę padėjo, tą patį R.van Nistelrooy 70-ąją minutę pakeitęs, Roy Makaay (Rojus Makajus) - 3:0 ir olandai jau ruošiasi ketvirtfinalio mačui su švedais.

Kitame D grupės mače vokiečiai pirmavo prieš čekus, kurių sudėtyje nebuvo keleto pagrindinės sudėties žaidėjų, tame tarpe ir Pavelo Nedvedo bei Milano Barašo, 1:0 po 21-ąją minutę Michaelio Ballacko (Michaelio Balako) pelnyto įvarčio, tačiau jau po 9 minučių Marekas Heinzas (Marekas Haincas) rezultatą išlygino. Antrajame kėlinyje Čekijos rinktinės treneris visgi ryžosi išleisti į aikštę Milaną Barošą ir neveltui. Būtent šis puolėjas 77-ąją susitikimo minutę pelnė antrąjį čekų įvartį, kurio dėka Čekijos futbolininkai tapo vienintele turnyro ekipa laimėjusia visus tris susitikimus ir surinkusia 9 taškus iš tiek pat galimų. Vokietijos futbolininkai, taip nė karto ir nelamėję, liko su 2 taškais ir jiems šis turnyras jau baigėsi.

Rytoj, varžybomis tarp turnyro šeiminkės Portugalijos ir Anglijos rinktinių prasidės turnyro ketvirtfinaliai, kuriuose dar susitiks Prancūzija ir Graikija, Švedija ir Olandija bei Čekija ir Danija.

Varžybų statistika:

Olandija - Latvija 3:0 (2:0)

Įvarčiai - Ruud van Nistelrooy 27' (11 m.b.), 35', Roy Makaay 84'

Smūgiai į vartų stačiakampį: Olandija 16 - Latvija 2

Viso smūgių: Olandija 28 - Latvija 6

Pražangos: Olandija 13 - Latvija 17

Kampiniai: Olandija 9 - Latvija 3

Kamuolio valdymas: Olandija 69% - Latvija 31%

Nuošalės: Olandija 2 - Latvija 4

Geltonos kortelės: Olandija 0 - Latvija 1

Vokietija - Čekija 1:2 (1:1)

Vokietija - Michael Ballack 21'

Čekija - Marek Heinz 30', Milan Baroš 77'

Smūgiai į vartų stačiakampį: Vokietija 10 - Čekija 6

Viso smūgių: Vokietija 17 - Čekija 8

Pražangos: Vokietija 18 - Čekija 16

Kampiniai: Vokietija 9 - Čekija 1

Kamuolio valdymas: Vokietija 58% - Čekija 42%

Nuošalės: Vokietija 5 - Čekija 2

Geltonos kortelės: Vokietija 3 - Čekija 1

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją