Nors Italijos futbolininkai ir laimėjo paskutines rungtynes su Bulgarijos komanda 2:1, tačiau dėl blogesnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio užėmė trečiąją vietą C grupėje, į priekį praleidusi Švedijos bei Danijos ekipas, ir į ketvirtfinalį nepateko. "Komanda pasirodė prastai. Neieškokite pasiteisinimo", - skelbė dienraščio "La Repubblica" antraštė.

Prieš dvejus metus vykusiame pasaulio čempionate Japonijoje ir Pietų Korėjoje italai kaltino šališką Ekvadoro arbitro Byron Moreno (Birono Moreno) teisėjavimą, nulėmusį ankstyvą Apeninų pusiasalio valstybės pasitraukimą iš pirmenybių.

Po antradienio rungtynių Italijos rinktinė kaltino Danijos ir Švedijos komandas sąmokslu, siekiant tyčia eliminuoti italus iš čempionato.

"La Gazzetta dello Sport" teigė, kad Skandinavijos komandų derbis sukėlė daug abejonių, ir pridėjo, jog Italijos rinktinės pasitraukimas iš čempionato reiškia trenerio Giovani Trapattoni (Džovanio Trapatonio) pasitraukimą iš nacionalinės komandos stratego posto. Jo pareigas turėtų perimti Turino "Juventus" treneris Marcello Lippi (Marčelas Lipis).

"Komandos burbulas subliuško. Neieškokite alibi", - kritikavo saviškius dienraštis "La Repubblica" pirmame puslapyje. "La Stampa" taip pat problemą rado ne kitų šalių rungtynėse, o komandos viduje: "Mūsų komandoje nėra nė vieno tikro čempiono".

Nepaisant daugelio italų nuomonės, kad patys futbolininkai kalti dėl Europos čempionato fiasko, kai kurie žurnalistai buvo gerokai kritiškesni skandinavų atžvilgiu: "Nežinau, kaip daniškai ar švediškai yra 'gėda'",- rašė žurnalistas Beppe Severgnini (Bepė Severninis), smulkiai apibūdinęs, kaip danų ir švedų žurnalistai skubiai pasišalino iš stadiono po antradienio rungtynių.

Daugelis laikraščių reiškė užuojautą rinktinės puolėjui Antonio Cassano (Antonijui Kasanui), pelniusiam pergalingą įvartį mače su bulgarais. Tačiau italo džiaugsmas netrukus virto nusivylimo ašaromis, sužinojus apie Danijos ir Švedijos lygiąsias 2:2, reiškusias Italijos pasitraukimą iš čempionato. Daugelį laikraščių puošė dvi kontrastingos šio puolėjo nuotraukos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją