Treneris maloniai sutiko atsakyti į kelis DELFI klausimus.

– Ar prisimenate draugiškas rungtynes Panevėžyje su Lietuvos rinktine?

– Taip.

– Europos čempionate jūsų komandos žaidimas pasikeitė.

– Jis tapo geresnis?

– Taip. Jūsų nuomone, kokios yra tokio sėkmingo žaidimo priežastys?

– Kai pradedi mokytis skraidyti lėktuvu, svarbiausia yra kuo daugiau skraidyti. Daugiau skrendi – tampi geresnis pilotas. Vaikinai turėjo ekstremalių situacijų, perėjo ugnį, išmoko išsigelbėti, įgijo patirties. Nemanau, kad mes keitėme esminius dalykus, tiesiog mes tapome geresni ir įgijome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

– Tačiau viskas pasikeitė į gerąją pusę labai greitai.

– Perfrazuojant žymų JAV politiką, rašytoją ir mokslininką Bendžaminą Frankliną, turi daryti tai, ką turi daryti. Neturėjome jokio kito pasirinkimo. Mes per trumpą laiką turėjome padaryti labai daug, mus lydėjo sėkmė ir mums pavyko.

– Jei Rusijos krepšinio federacija nepratęstų kontrakto su jumis, ar sutiktumėte tapti Lietuvos rinktinės treneriu, aišku, jei sulauktumėte tokio pasiūlymo?

– Sudėtingas klausimas į kurį yra nepaprastai sunku atsakyti. Aš turiu kontraktą su Rusijos komanda, tačiau sutartis yra sutartis. Gali visko atsitikti. Ar Ramūnas Butautas tikrai atsistatydino?

– Taip

– Labai gaila, aš jį labai gerbiu. Jis, kaip ir mes, neteko pagrindinių žaidėjų ir išgyveno tą patį. Žinau jo situaciją. Jūs žinote, kaip man patinka Lietuva? Ne paslaptis, kad man patinka jūsų šalis, jūs turite pakankamai gerų trenerių, pavyzdžiui, Kęstutį Kemzūrą, kuris nusipelno tikrai geresnės komandos nei Latvija.

– Ačiū, treneri, už pokalbį

– Sėkmės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją