„Lietuvos žurnalistams visada pakomentuosiu, – geros nuotaikos neslėpė krepšinio treneris. – „Visų žvaigždžių“ mačas – tai jaunimo ugdymo programos dalis. Visi turėtų džiaugtis, kad rengiamos tokios rungtynės. Reikia išlaikyti tokių susitikimų tęstinumą.

Vyksta U-16, U-18, U-20, Europos čempionatai, kai „FIBA Europe“ 2005 metais priėmė revoliucinį sprendimą ir pakeitė varžybų sistemą. Nuo tada mes jaunimo čempionatus turime kasmet visoms amžiaus grupėms A, B ir C divizionuose.

Tai reiškia, kad 48 rinktinės, 500 jaunųjų krepšininkų atstovauja savo valstybėms. Jiems vadovauja šimtas jaunų trenerių. Tai Europos krepšinio ateities pagrindas. Po dvejų metų Lietuvoje, Kaune, rengsime dar vienas „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Kokio amžiaus grupei – aš kol kas nežinau“, – sakė S. Pesičius.

Krepšinio ekspertas įvertino jaunųjų lietuvių Jono Valančiūno, Sauliaus Kulviečio ir Augusto Pečiukevičiaus perspektyvas.

„Jonas – labai ambicingas vaikinas, jis gerai žaidė Europos čempionate Prancūzijoje. Penktadienį jis labai gerai rungtyniavo ir „Visų žvaigždžių“ mače, ypač pirmoje rungtynių pusėje. Jis - mano naudingiausias žaidėjas (MVP).

J. Valančiūnas – talentingas krepšininkas, vienas perspektyviausių Europoje savo pozicijoje. Jis šiuolaikiškas žaidėjas, greitas, patikimai kovoja po krepšiais. Apie Joną galiu pasakyti tik teigiamus dalykus.

Sunku jį lyginti su dabartinėmis žvaigždėmis. Jei Jonas, kuris yra išsilavinęs ir gerai išauklėtas, toliau rimtai dirbs, kaip dabar, jo laukia didi ateitis. Nežinau, gal 2011 metais jis jau bus Lietuvos rinktinėje ir žais Europos čempionate.

S. Kulvietis – tipiškas lietuvių krepšininkas, žaidžiantis trečiojo numerio pozicijoje. Augustas — puikus įžaidėjas, jis gali būti ir žaidimo organizatorius, ir atakuojantis gynėjas. Lietuva turi gerų šios kartos krepšininkų“, – šviesią ateitį mūsų šaliai piešė S. Pesičius.

Prastas Lietuvos vyrų rinktinės žaidimas nebuvo staigmena

S. Pesičiui nebuvo jokia staigmena, kad Lietuvos rinktinė Europos čempionate Lenkijoje žaidė blogai.

„Ne, nebuvo staigmena. Aš kalbėjau apie rinktinę per trenerių seminarą prieš čempionatą Kaune, prieš draugiškas Lietuvos ir Latvijos rungtynes. Lietuva be Šarūno (Jasikevičiaus), be (Rimanto) Kaukėno, be (Dariaus) Songailos ir be geriausio šiuo metu Europos krepšininko (Ramūno) Šiškausko – visai kita komanda.

Aš žinau, kad jūs, lietuviai, visada tikitės nacionalinės rinktinės medalių, bet šiame Europos čempionate Lietuva neturėjo pakankamai meistriškumo, kad galėtų tapti konkurencinga varžovams ir siektų geresnių rezultatų.

2011 metais jaunimas iš šios rinktinės ir žaidėjai, kurių nebuvo šiame čempionate, turi geras galimybes varžybose namuose tapti Europos čempionais“, – padėtį Lietuvos krepšinyje analizavo S. Pesičius.

Jaunųjų krepšininkų ugdymo projekto vadovas įsitikinęs, kad 2009 metų Europos čempionatą laimės ispanai.

„Prieš čempionatą mano absoliutūs favoritai buvo ispanai. Jie ir dabar liko pirmaisiais favoritais. Jei ispanams nekils problemų, jie turėtų nugalėti, nors šiame turnyre žaidė banguotai. Įdomu, kas bus kiti prizininkai...“, – svarstė S. Pesičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją