Paskutiniame D grupės susitikime Lietuvos rinktinė su bulgarais kovos dėl trečiojo bilieto į kitą etapą.

Turkijos krepšininkai nuo pat rungtynių pradžios aikštės šeimininkams diktavo savo sąlygas ir šovė pirmyn (14:6). Po Keremo Tunceri tritaškio turkų persvara pasiekė dviženklę reikšmę (21:11), bet iki ketvirčio pabaigos lenkams pavyko pristabdyti varžovus (24:17).

Antrajame kėlinyje Davidas Loganas smeigė tritaškį, Szymonas Szewczykas pridėjo baudą ir skirtumas ėmė tirpti (26:22). Bet turkai nebuvo nusiteikę atsipalaiduoti – tritaškių pažėrė Enderas Arslanas ir Hidayetas Turkoglu, įsimėtė Oguzas Savasas ir rungtynių svarstyklės vėl smarkiai pakrypo ne šeimininkų naudai (45:28).

Lenkų viltis prieš didžiąją pertrauką atgaivino Maciejaus Chylinski ir Krzysztofo Subargos tritaškiai (45:34).

Trečiajame kėlinyje Turkijos komanda kontroliavo žaidimą ir į sėkmingiausiai žaidusio Maciejaus Lampe pastangas atsakydavo visas priešininkų penketukas. Sužaidus 30 min. skirtumas išliko toks pat (66:55).

Ketvirtajame kėlinyje lenkams teko sudėti ginklus – po kelių H. Turkoglu ir K. Tunceri metimų skirtumas tapo triuškinantis (79:57). Skirtumas nenumaldomai augo toliau (85:59) ir tik paskutinėmis minutėmis lenkai sumažino atotrūkį. Turkijos rinktinė šventė įtikinančią pergalę, pirmąjį etapą baigdama be nuostolių.

Lenkija: Marcinas Gortatas 21 taškas (7 atk. kam.), Maciejus Lampe 14 (7 atk. kam.), Krzysztofas Szubarga, Michalas Ignierski ir Davidas Loganas po 6.

Turkija: Omeras Asikas 22 (8 atk. kam.), Ersanas Ilyasova 18 (8 atk. kam.), Hidayetas Turkoglu 13 (8 atk. kam.), Keremas Tunceri 11, Enderas Arslanas 10.

D grupės turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis)


1. Turkija 3 0 265-211
2. Lenkija 2 1 245-240
3. Lietuva 0 2 151-170
4. Bulgarija 0 2 144-184

Komentarai

Muli Katzurinas, Lenkijos rinktinės vyriausiasis treneris: „Dvi dienas žaidėme labai sunkias rungtynes, todėl šiandien strigome ir puolime, ir gynyboje. Turkai buvo gerai pasirengę dvikovai su mumis ir puikiai pataikė. Mes blogai bėgome ir surinkome tik kelis taškus po greitų kontratakų.

Turkijos krepšininkai buvo stipresni fiziškai. Kai sugebėjome priartėti prie varžovų 40:46, padarėme dvi klaidas. Šiandien tris kartus iš eilės neįmetėme tritaškių laisvi, o vakar su lietuviais buvo priešingai.

Turkai nusipelnė pergalės. Nežinau kodėl mūsų aukštaūgiai pralaimėjo kovą dėl atšokusio kamuolio. Mes esame pavargę. Tačiau tai tik vienas pralaimėjimas, o turnyras dar ilgas“.

Krzysztofas Szubarga, Lenkijos rinktinės gynėjas: „Blogai žaidėme gynyboje, turėjome problemų gindamiesi prieš derinį „du prieš du“. Silpnai ir atakavome, nepataikėme daug metimų laisvi“.

Nihatas Izičius, Turkijos rinktinės trenerio asistentas: „Patikimai uždengėme Davidą Loganą. Naudingi buvo mūsų dažni keitimai, kiekvienas žaidėjas įnešė savo indėlį į pergalę. Puolėme organizuotai ir iš po krepšio, ir iš toli. To mums užteko, laimėjome ir esame laimingi.

Tai tik pimoji turnyro dalis, o antrame etape mūsų laukia dar daug rungtynių. Mes dabar galvosime tik apie artimiausią varžovą. Norime laimėti visas čempionate likusias rungtynes“.

Omeras Onanas, Turkijos rinktinės žaidėjas: „Jei kas prieš rungtynes būtų pasakęs, kad mes pirmausime 20 taškų skirtumu – būčiau nepatikėjęs. Mes žaidėme kokybišką krepšinį, žinojome, kad lenkai greitai bėga, gerai pataiko ir pelno vidutiniškai po 85-90 taškų per rungtynes.

Ketinome leisti D. Loganui pelnyti tik 10 taškų, o jis įmetė tik 6, vadinasi, gerai gynėmės.

Lenkai pavargo, nes žaidžia tik penkiese po 35 minutes. Jie taip viso čempionato „neištrauks“.

Turime šansą iškovoti medalius. O į antrą etapą patekom su dviem „auksinėm“ pergalėm“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją