Itin veržliai ir agresyviai žaidusio Vassilio Spanoulio vedami graikai per pusę pirmojo kėlinio spurtavo net 18:3. Ketvirčio pabaigoje jų persvara siekė 15 taškų ir tik paskutinėmis sekundėmis makedonų puolėjas Pero Antičius tolimu metimu ją sušvelnino (28:13).

Antrąjį kėlinį J. Kazlausko auklėtiniai pradėjo dar 7 taškais be atsako ir skirtumas tapo triuškinantis (35:13). Sėkmingai į žaidimą įsijungęs Sofoklis Schortsanitis toliau didino Graikijos pranašumą (44:19), bet netrukus makedonai rado atsaką. Natūralizuotas amerikietis puolėjas Jeremiah Massey dukart įspūdingai užbaigė atakas, dar ir išprovokuodamas varžovų pražangas, bei pristabdė įsibėgėjusią Graikiją (48:28).

Vis dėlto tai tebuvo trumpalaikis blykstelėjimas. Kėlinį graikai užbaigė 4 „sausais“ taškais ir išėjo ilsėtis galvodami apie nesunkią pergalę (52:28).

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Makedonijos komandai graikų gynyba vis dar buvo sunkiai įkandamas riešutas, ne ką lengviau sekėsi tvarkytis ir su atakomis. Skirtumas vis augo ir po 5 taškų Strato Perperoglou taškų iš eilės pasiekė 30 taškų atžymą (63:33).

Po trijų kėlinių komandas skyrė milžiniška 32 taškų praraja (69:37), tad paskutinės 10 minučių tebuvo formalumas. Graikai išsaugojo savo pranašumą ir džiaugėsi nesunkia pergale.

Makedonija: Jeremiah Massey 12 taškų, Todoras Gečevski (6 atk. kam.) ir Pero Antičius po 9, Predragas Samardziski 8.

Graikija: Vassilis Spanoulis 17 (5 kld.), Ioanis Bourousis (8 atk. kam.) ir Sofoklis Schortsanitis po 11, Stratos Perperoglou 10, Nikos Zisis 8.

Graikai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 40-23, o dvitaškius pataikė 73 proc. taiklumu (24/33).

Kitame susitikime Kroatijos rinktinė tik po atkaklios kovos 86:79 (25:17, 17:20, 17:22, 27:20) nugalėjo Izraelio krepšininkus.

Kroatai veržliai pradėjo rungtynes ir daugiausiai gynėjo Davoro Kuso pastangomis greitai įgijo dviženklę persvarą (20:10). Vis dėlto žydai oponentams pabėgti neleido ir iki pirmojo kėlinio pabaigos sumažino skirtumą (25:17).

Antrajame ketvirtyje, po Zorano Planiničiaus tritaško, skirtumas vėl šoktelėjo (33:23), bet Izraelio komandoje metimo skonį pajuto puolėjas Lioras Eliyahu, jam sėkmingai talkino kiti komandos draugai ir kėlinio pabaigoje atotrūkis tarp ekipų vėl sumenko (42:37).

Trečiajame ketvirtyje prasidėjo žydų tritaškių šou – po vieną tolimą metimą pataikė Talis Buršteinas ir Yotamas Halperinas, L. Eliyahu pridėjo dvitaškį ir Izraelio rinktinė persvėrė rezultatą savo naudai (50:48).

Kroatijos ekipai varžovus pasivyti iki kėlinio pabaigos likus žaisti 2 min. – rezultatą išlygino Nikola Vujčičius (55:55). Izraelio ekipa dar kartą išsiveržė į priekį, bet paskutinę ketvirčio sekundę N. Vujčičius dėjimu vėl atstatė pusiausvyrą (59:59).

Ketvirtajame kėlinyje toliau tęsėsi atkakli kova, kurios pagrindiniai dalyviai buvo savo komandoms liūto dalį taškų rinkę N. Vujčičius ir L. Eliyahu. Galiausiai tarp šių puolėjų įsiterpė Marko Popovičius, po kurio tritaškio Kroatijos rinktinė įgijo 4 taškų persvarą (75:71).

Netrukus gynėjas atsakė dvitaškiu į du L. Eliyahu taškus (77:73), o likus žaisti 1 min. 44 sek. Sandro Nicevičius baudomis padidino kroatų pranašumą dar tašku (80:75). Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei L. Eliyahu pelnė jau 31-ąjį savo tašką, bet kitame aikštės gale taiklus buvo ir Roko-Leni Ukičius.

Galis Mekelis sumažino skirtumą iki trijų taškų (82:79), bet likus 17 sek. prie baudų metimo linijos stojusio M. Popovičiaus ranka nedrebėjo (84:79). Mačo pabaigoje Izraelio atakos buvo nesėkmingos ir Z. Planiničius įtvirtino kroatų pergalę (86:79).

Kroatija: Nikola Vujčičius 21, Roko-Leni Ukičius ir Davoras Kusas po 13, Zoranas Planiničius 9 (7 atk. kam.).

Izraelis: Lioras Eliyahu 31 (6 atk. kam.), Galis Mekelis 16, Ido Kozikaro 12, Talis Buršteinas 10.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją