„Mano vaikystės svajonė buvo atstovauti Lietuvos rinktinei. Paprasčiausiai taip ir liko. Aš džiaugiuosi, kad patenku į rinktinę. Man tai yra garbė. Man visada malonu atvažiuoti į rinktinę“, – DELFI sakė krepšininkas.

Rinktinėje daug naujų veidų nėra

Keičiantis kartoms rinktinėje D. Lavrinovičius nesureikšmina galimos šių permainų įtakos rezultatams.

„Naujai prisijungę žaidėjai yra geri žmonės, geri krepšininkai. Juk nebuvo taip, kad staiga imtų ir pasikeistų pusė komandos. Jie treniruodavosi su mumis ir anksčiau. Gal kai kurie naujokai nepatekdavo į pagrindinę sudėtį, bet praktiškai čia nėra nei vieno žaidėjo, kurio nepažinočiau. Gal tik su Andriumi Mažučiu nesu kartu žaidęs. Jokių staigmenų šios sudėties rinktinėje ir daug naujų veidų nėra“, – teigia puolėjas.

Sėkmę lems komandinis žaidimas ir drausmė

D. Lavrinovičius žino Lietuvos rinktinės sėkmingo žaidimo Europos pirmenybėse receptą. Teoriškai jis paprastas.

„Visų pirma mums reikia noro, kovingumo ir, aišku, komandinio žaidimo bei drausmės. Tada, aš manau, mes galėsime pasiekti gerų rezultatų. Aš idealiai nežaidžiu. Kiekvienas krepšininkas turi silpnų vietų. Norėtųsi ir man viską patobulinti. Tą patį metimą, gynybos elementus ar puolimą“.

D. Lavrinovičius nenuvertina nė vieno varžovo grupės varžybose Vroclave.

„Sunku dar pasakyti. Priklausys, kokias varžovai surinks sudėtis, koks jų stilius ir kaip jie žaidžia. Turkai yra turkai, jie visada mums būdavo stiprus priešininkas. Tie patys lenkai gali padaryti staigmeną, nes žaidžia savo namuose. Su visais reiks žaisti nusiteikus kovingai.

Šiais laikais nėra parankių ar neparankių varžovų. Visi gali „iššauti“. Jei truputį atsipalaiduosi, gali pralošti ir žemesnio meistriškumo komandoms“.

Šeima padeda rengtis turnyrams

Tai, kad pasirengimo Europos čempionatui stovyklose Lietuvos rinktinės krepšininkus lydi šeimos nariai, D. Lavrinovičiaus nuomone, tik padeda.

„Aišku, kad padeda. Juk šeimai ir taip skiri labai mažai dėmesio ir laiko. Nuolat esi toli nuo namų, išvažiavęs. Pasiilgsti žmonos ir vaikų. O čia viskas vietoje, drauge. Šeima tikrai netrukdo rengtis varžyboms“.

Krizę pralauks Madride

Lietuvos rinktinė nuolat buvo ir yra Darjušo prioritetas, bet po mūšių Lenkijoje krepšininkas karjerą tęs Madrido „Real“ klube. Ar Ispanijos sostinė geriausia vieta pralaukti ekonominę krizę?

„(Juokiasi). Nežinau, kaip kitose šalyse. Aš manau, kad įmanoma bet kurioje šalyje išgyventi tą krizę. Tikiuosi, kad Madridas man bus tinkama vieta, kur aš gyvensiu gerai“.

Po D. Lavrinovičiaus perėjimo į „Real“ klubą madridiečiai savo sudėtį dar papildė Jorge Garbajosa ir Pablo Prigioni. Ar sulauks Lietuvos rinktinės puolėjas kamuolių iš bendraklubių?

„Gal įves taisyklę žaisti dviem kamuoliais aikštėje“, – nesiledo provokuojamas nuolat besišypsantis Darjušas.

Trykšta gera nuotaika

Broliai Lavrinovičiai nuolat trykšta gera nuotaika ir aplinkinius užkrečiančiu optimizmu.

„Ir mums su broliu būna dienų, kai nėra nuotaikos. Tada stengiesi atrasti savyje jėgų, kad tas blogas ūpas, liūdesys ar pyktis nepersiduotų kitiems. Norisi visą laiką išlikti linksmam“, – paaiškino žaidėjas.

Po Europos čempionato batalijų, apsipratęs Ispanijoje, Darjušas tikisi laisvalaikiu apsilankyti „karališkojo“ klubo futbolo rungtynėse.

„Sporto varžyboms stebėti tiesiogiai aš tikrai nepagailėčiau pinigų. Norėtųsi gyvai pamatyti „Formulę-1“. Labai būtų įdomu, nes iki šiol esu lenktynes matęs tik per televizorių.

Kai pasirašiau kontraktą su „Real“ klubu, žinoma, noriu nueiti ir į futbolą. Sako, krepšininkams Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione yra specialiai skirta ložė. Tikrai joje apsilankysiu“, – žadėjo D. Lavrinovičius.

D. Lavrinovičius save įsivaizduoja tik krepšinio aikštelėje.

„Jei nebūčiau krepšininku, net nežinau, kuo būčiau tapęs. Sportu domėjausi nuo vaikystės, išbandžiau daug sporto šakų, esu lankęs įvairių treniruočių, bet be krepšinio savęs neįsivaizduoju“, – pokalbį su DELFI baigė D. Lavrinovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją