„Chimki“ paleis J. Garbajosą, nes sugebėjo surasti jam tinkamą pamainą. Tarpsezoniu P. Jankūnu domėjosi daug komandų, tarp jų ir „Barcelona“, tačiau jis pasirinko mus“, – džiūgavo V. Byčkovas.

25 metų 203 cm Lietuvos rinktinės aukštaūgis per sezoną klube uždirbs apie 3 mln. litų ir ekipos vadovams kainuos daug pigiau nei Ispanijos rinktinės puolėjas 31-erių 206 cm ūgio J. Garbajosa, kurio alga siekė apie 10 mln. Lt., o rungtynių vidurkiai – 8,36 taško ir 4,51 atšokusio kamuolio.

P. Jankūnas vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius praėjusį sezoną Eurolygoje per susitikimą vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško ir atkovodavo po 8 kamuolius.

Žiniasklaidoje jau keletą mėnesių sklando gandai, kad J. Garbajosa grįš į gimtąją Ispaniją, kur atstovaus Madrido „Real“ klubui.

„Esame labai dėkingi Jorge už praėjusį sezoną. Puikiai suprantame, kad krepšininkas norėtų baigti karjerą gimtinėje ir tam nusprendėme netrukdyti“, – kalbėjo „Chimki“ direktorius.

Maskvos srities komandoje nebeliks ir argentiniečios C. Delfino. Gynėjas nusprendė nutraukti sutartį su klubu ir greičiausiai grįš į Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygą, kur juo domisi „Detroit Pistons“ ir „Toronto Raptors“ komandos. Abiejose ekipose 26-erių dvimetrinis gynėjas yra žaidęs anksčiau.

Praėjusį sezoną C. Delfino „Chimki“ komandai vidutiniškai per rungtynes pelnydavo po 10,54 taško, atkovodavo po 3,59 kamuolio bei atlikdavo po 2,49 rezultatyvaus perdavimo.

Anot „Eurosport“, krepšininką savo auklėtinių gretose taip pat norėtų matyti „Real“ strategas Ettore Messina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją