„Labai puikus laimėjimas, užtikrinta prizinė vieta, tuo pačiu patekome į olimpiadą. Nėra jokių kitų žodžių – tai puiku. Tai – naujų trenerių laimėjimas, įrodymas, kad viskas buvo padaryta teisingai. Tai rodo rezultatas“, - prikimusiu balsu DELFI sakė Lietuvos krepinio federacijos prezidentas Vladas Garastas. V. Garastas sakė, kad sekmadienį komanda užtikrintai žaidė, ėjo į priekį, valdė situaciją, tad jam nebestojo širdis, kaip buvo per rungtynes su kroatais.

A.Pavilonis: Lietuvos krepšinis išliko aukštumoje

Ilgametis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo vadovas Algimantas Pavilonis sakė esąs labai patenkintas galutiniu rezultatu. „Tai, kad mūsų komanda pateko į olimpiadą – didžiulis dalykas. Užkulisiuose bendraujant su kitų šalių federacijomis, NBA iš karto pamačiau, kad yra pripažinimas. NBA kalba, kad vėl siūlys žaisti draugiškų rungtynių. Lietuvos krepšinis išliko aukštumoje – tai labai džiugina“, - kalbėjo A. Pavilonis.

Pasak jo, Ispanijoje juokaujama, kad trečia vieta geriau už antrą, mat komanda grįš namo laimėjusi paskutines rungtynes. A. Pavilonis akcentavo komandos susikaupimą lemiamomis akimirkomis. „Nebuvo lengva, tačiau tikrai gražu“, - sakė jis.

A. Pavilonis pastebėjo, kad „Švyturio“ bare Ispanijoje lietuvių sirgaliai labai draugiškai elgėsi su ispanais, skandavo ir „Ispanija“, ir „Lietuva“.

„Aišku, norėjosi tauresnio metalo medalio, bet tikrai rinktinė puikiai pasirodė. Tai labai džiugu, tuo labiau, kad iškovoti kelialapiai į olimpiadą. Rungtynėse su Rusija pritrūko sėkmės – buvo ne lietuvių diena. Vienas pralaimėjimas ir trečia vieta – ispanai su dviem pralaimėjimais antroje vietoje...“, - sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Kalbėdamas apie pralaimėjimą Rusijai jis pastebėjo, kad blogesnių dienų pasitaiko kiekviename ilgame turnyre visoms komandoms - nė viena ekipa čempionate neliko nepralaimėjusi. A. Paulauskas sakė, kad treneriai ir komanda padarė viską.

R.Paulauskas: dėl pralaimėjimo Rusijai kalta FIBA sistema

Treneris Rūtenis Paulauskas pastebėjo, kad žaisdama su Graikija komanda buvo visiškai atsigavusi po sunkių rungtynių su rusais. Jis sakė, kad komanda žaidė komandinį krepšinį, kovojo dėl kiekvieno taško ir kamuolio. Jo nuomone, pergalę lėmė komandinis žaidimas. R. Paulauskas atkreipė dėmesį į pasirinktą gerą taktiką gynyboje, keitimus, dėl kurių graikai nesugebėjo išnaudoti ūgio persvaros.

Graikų krepšininkus treneris vadino kieto žaidimo šalininkais ir valingais žaidėjais, o lietuvius – ne tik išpažįstančiais kietą krepšinį ir valingais, bet ir labai techniškais su gerais metimais bei perdavimais.

Pasak R. Paulausko, visą žaidimą čempionate reikia įvertinti aukštu balu, mat komanda žaidė užtikrintai, buvo gerai išnagrinėjusi varžovų žaidimą, pasirengusi psichologiškai, žaidė kylančia kreive.

„Dėl pralaimėjimo rusams kalta ne komanda ir ne treneriai, o sistema. Tai – nevykęs FIBA eksperimentas, dėl kurio labai nukentėjo lietuviai“, - sakė treneris. Jis stebėjosi, kad rusai turėjo visą laisvą dieną, kurią galėjo išnaudoti poilsiui ir pasirengimui. Būtent laisvadienio poilsio ir šviežumo, R. Paulausko nuomone, pritrūko lietuviams.

R. Paulauskas pasidžiaugė, kad Lietuva – tokia maža šalis, tačiau turi tokius žaidėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją