Tarp audringai mūsų komandą palaikančių sirgalių, švenčiančių pergales ir išgyvenančių dėl pralaimėjimų, dienraščio L.T. fotokorespondentas užfiksavo „Rubicon”, „Omnitel”, „Kauno grūdų” vadus Andrių Janukonį, Antaną Zabulį bei Tautvydą Barštį, premjerą Gediminą Kirkilą su žmona Liudmila bei patarėja Nemira, ūkio ministrą Vytą Navicką, buvusį Vilniaus merą Artūrą Zuoką.

Taip pat rinktinės krepšininkų Šarūno Jasikevičiaus, Ramūno Šiškausko, Roberto Javtoko antrąsias puses, praeityje garsius krepšininkus Šarūną Marčiulionį, Darių Maskoliūną, buvusį Kauno „Žalgirio” savininką ir daugelį kitų.

Šabtajus – už Rusiją

Verslininkas Šabtajus Kalmanovičius, anksčiau deklaravęs meilę Lietuvos krepšiniui, per rungtynes tarp lietuvių ir rusų juodai sirgo už pastaruosius. Visą mačą Šabtajus nenustygo pirmoje itin svarbiems asmenims (VIP) skirtoje eilėje.

Nuaidėjus Rusijos pergalę skelbiančiam teisėjo švilpukui, Š.Kalmanovičius su bičiuliais pabandė prasiveržti pas šios komandos trenerius ir žaidėjus. Tačiau glėbesčiuotis verslininkui teko su kitais vyrais – ispanų apsaugininkais. Šie pastojo kelią Š.Kalmanovičiaus kompanijai ir kategoriškai atsisakė praleisti. Atkakliai braudamasis pro apsaugą Šabtajus net bandė tvarkos sergėtojus įkalbėti, jog praleistų bent jį vieną, be draugų, tačiau liko it musę kandęs.

Prarėkė balsą

VIP atstovų apsuptyje, atskiroje ložėje, rungtynes stebėjo ir mūsų šalies europarlamentarė Laima Andrikienė. Kompaniją politikei palaikė Ispanijos princesė su vyru, Madrido meras. L.Andrikienė nusiminė dėl pralaimėjimo pusfinalyje: „Ypač dėl to, kad prieš rusus.”

Per šias rungtynes net VIP ložėje moteris sunkiai tramdė emocijas, nors ten įprasta elgtis santūriai. „Kai su kroatais žaidė, kitą rytą buvo visai nekoks balselis”, – pasakojo L.Andrikienė.

Premjerienė – aistringesnė

Neseniai L.T. skaitytojams pasakojusi apie įdomų pieno ir „Boržomi” kokteilį gerklės skausmui malšinti, premjerienė L.Kirkilienė per varžybas smarkiai rizikavo prarėkti balsą. Lietuvių kovą su kroatais premjerui stebint santūriai, ponia Liudmila įsitaisė eilėje žemiau ir pasinėrė į sporto aistras. Tiesa, moteris nepamiršo ir savo statuso, tad retsykiais oriai pasisukdavo ir pamojuodavo aplinkiniams žiūrovams. Tuo tarpu premjeras atgydavo: imdavo šūkauti ir kiloti rankas į viršų tik pajutęs pergalės skonį, varžybų pabaigoje.

Bene emocingiausiai krepšininkus palaikė bei dėl įvykių aikštelėje išgyveno jų žmonos: Edita Šiškauskienė, Vilma Javtokienė, Š.Jasikevičiaus sutuoktinė Linor Abargil.

Barščiui – „relaksas”

Kauno verslininkas Tautvydas Barštys L.T. pasakojo: „Labai daug lietuvių sirgalių, visi nori pergalių, gražių akimirkų. Kai laimime – visiems šventė. Kai pralaimime – pilame purvus ant ko nors.” Kaip T.Barštys skandino pralaimėjimo liūdesį? „Su grupe – į viešbutį. Bare – kokteilių. Prieš miegą galima sau leisti”, – kalbėjo verslininkas. Kaunietis minėjo, jog Madride lankėsi jau gal dešimtą kartą, o laisvą nuo krepšinio laiką sakė skyręs „relaksui”.

Zuokas rodė, kaip gerti

Būdamas Vilniaus meras vartoti alkoholį viešose miesto vietose uždraudęs Artūras Zuokas Madride parodė, kaip paprasta šį draudimą apeiti. Po rungtynių „Švyturio” bare švenčiantiems sirgaliams personalas nurodė neiti į gatvę su alaus buteliais rankose. A.Zuokas į gryną orą išsiveržė naudodamas klasikinę gudrybę – butelį iki pat kakliuko paslėpė popieriniame pakelyje.

Gerai alkoholio vartojimo techniką perpratęs A.Zuokas bei jo bičiulis buvęs Anykščių meras, prezidento patarėjas Darius Gudelis aplinkiniams pasirodė pasivaišinę bent ne mažiau už kitus.

Ūkio ministras V.Navickas minėjo tokias krepšinio fiestas anksčiau matęs tik per televizorių.

„Kol palaikėme saviškius, viskas buvo gerai. O kai išvažiavome – matai, kas išėjo”, – į talismano vaidmenį įsijautė po pergalės prieš kroatus Madridą palikęs ministras.