Lietuvos žurnalistų grupė maždaug 300 metrų nuo arenos pastebėjo 5 policijos ekipažus, greitosios pagalbos automobilį bei keleto lietuvių, surakintų antrankiais bei priremtų prie sienos, grupelę.

Priėjus arčiau surakinti lietuviai bei kartu su jais buvusi moteris atsisakė pasakoti apie įvykį. Vienas iš jų vedamas prie policijos automobilio į klausimą, kas atsitiko, mestelėjo: "Kažkokia nesąmonė". Tuo tarpu aplink stovėję ir įvykį matę ispanai bei policijos pareigūnai pasakojo skirtingas nutikimo versijas.

Tuo metu, kai Lietuvos žurnalistai priėjo prie incidento vietos, vienas pareigūnas rinko išmėtytus lietuvių sirgalių daiktus nuo žemės bei krovė juos į didelį maišą. Kartu su mūsų sirgaliais buvusi moteris bandė aiškinti policininkams, jog tai asmeniniai daiktai bei bilietai į kitas rungtynes, tačiau teisėsaugos atstovai tvirtino, jog daiktai niekur nedings ir kartu su tariamais nusikaltėliais keliaus į nuovadą.

Policijos pareigūnai neleido filmuoti ir fotografuoti įvykio.

Lietuvos sirgaliai, surakinti antrankiais, nesipriešino ir policijos darbuotojų nurodymu sulipo į policijos automobilius bei buvo nuvežti į nuovadą.

Pasak įvykio liudininkų, mūsų šalies krepšinio sirgaliai sumušė ispaną. Pasak stebėjusių incidentą, tai nebuvo Ispanijos rinktinės sirgalius ar vagis, tiesiog Madrido gyventojas. Paklausus dėl ko jis buvo mušamas ir ar yra kokių nors motyvų, praeiviai gūsčiojo pečiais.

Sunkiai angliškai kalbantys policijos pareigūnai bandė aiškinti įvykio aplinkybes, bet kiekvieną sykį pasakojo vis kitokią incidento istoriją.

Viena iš versija yra tokia, jog pro Lietuvos fanus gatvėje važiavusio automobilio keleivis metė kažkokią repliką lietuviams. Šie, tikriausiai nesupratę, ką sako sirgalius, pasakė keletą frazių angliškai. Tuomet ispanų automobilis sustojo, o iš jo išlipusį ir aiškintis pasiruošusį ispaną sumušė 5 ar 6 lietuvių grupė.

Pasak policijos pareigūno, parodymus davęs ispanas tvirtino, jog lietuviai norėjo pavogti jo automobilį bei visus jame esančius daiktus. Ispanui prireikė medikų pagalbos ir jis buvo išvežtas į ligoninę.

Anot policininko, lietuviai bus nuvežti į nuovadą, apklausti ir po keleto valandų galės važiuoti namo. Pasak policijos darbuotojo, jiems neturėtų būti keliami kaltinimai, nes jie nespėjo įvykdyti nusikaltimo.