Likus žaisti 1 minutę ir 37 sekundes Slovėnijos komanda dar pirmavo 62:53 ir buvo viena koja pusfinalyje, tačiau graikai sukūrė mažą krepšinio stebuklą. Likusį žaidimo laiką Graikijos krepšininkai laimėjo 10:0 ir išplėšė pergalę.

Likus žaisti 7 sekundes Theodoros Papaloukas metimu iš po krepšio persvėrė rezultatą, o paskutinis slovėno Jakos Lakovičiaus šūvis tikslo nepasiekė.

Šeštadienį pirmenybių pusfinalyje Graikijos rinktinė susitiks su varžybų favorite Ispanija. Šios komandos jau buvo susitikusios aštuntfinalio grupių etape ir tuomet ispanai nugalėjo 76:58.

Kitame pusfinalyje Lietuvos krepšininkai žais su Rusija.

Grupių varžybose penkias pergales iš eilės iškovojusi ir tik Lietuvai pralaimėjusi Slovėnijos rinktinė kovos dėl 5-8 vietų bei galimybės dalyvauti papildomame atrankos į 2008 m. Olimpines žaidynes turnyre.

Graikija: Theodoros Papaloukas 17 taškų (1/3 trit., 5/8 dvit., 4/5 baudų; 5 atk. kam.), Lazaros Papadopoulos 10, Nikos Zisis 7, Vasilis Spanoulis ir Kostas Tsartsaris po 6.

Slovėnija: Radoslavas Nesterovičius 16 (8/13 dvit., 0/3 baudų; 11 atk. kam., 5 blk.), Jaka Lakovičius 14 (5 atk. kam.), Matjažas Smodišas 10 (5 kld.), Goranas Dragičius ir Erazemas Lorbekas po 7.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją