Klaipėdoje Mero taurės turnyre su Valmieros ekipa dalyvaujantis treneris mano, kad geriausias Europos įžaidėjas yra ne Tony Parkeris, o lietuvis Šarūnas Jasikevičius. A.Bagatskis Š.Jasikevičių laiko treneriu aikštelėje.

Finale mato lietuvius ir ispanus

– Kokį įspūdį palieka Lietuvos rinktinė?

– Kol kas lietuviai palieka labai gerą įspūdį. Šarūnas Jasikevičius lietuviams labai svarbus. Jis yra komandos siela. Manau, kad Jasikevičius yra žaidžiantis treneris aikštelėje. Turėjau galimybę pasikalbėti su kai kuriais Lietuvos rinktinės žaidėjais ir visi labai džiaugiasi, kad komandoje rungtyniauja Šarūnas.

Esant jam aikštelėje susidaro toks įspūdis, kad visi komandos draugai jaučia labai didelį malonumą žaisdami kartu su juo. Manau, kad būtent Jasikevičius, o ne prancūzas Tony Parkeris yra geriausias Europos įžaidėjas. Taip pat labai sėkmingai žaidžia ir kiti Lietuvis rinktinės krepšininkai – Ramūnas Šiškauskas, Rimantas Kaukėnas.

2007 metų Europos čempionato finale turėtų žaisti Lietuvos ir Ispanijos rinktinės.

Rinktinėje treneriu nedirbs

– Kaip vertinate Latvijos rinktinės pasirodymą Europos pirmenybėse?

– Aš jau prieš čempionatą sakiau, kad Latvijos rinktine gerai sužais su kroatais ir ispanais, taip ir atsitiko, o portugalai mums buvo neparankūs, nes jie žaidžia lėtesnį krepšinį. Latvijos rinktinės žaidėjai jau įpratę rungtyniauti su aukščiausio lygio varžovais, todėl su Portugalijos komanda buvo žaisti neįprasta.

Rungtynėse su Portugalijos rinktine neįkrito pirmi keturi tritaškiai, o tada krepšininkai pradėjo nervintis ir jaudintis. Manau, kad norint užimti aukštesnę vietą, pritrūko visko po truputį. Tikiu, kad ta komanda, kuri žaidė šiemet, po dvejų ar ketverių metų pasieks labai gerų rezultatų.

– Iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto po grupės rungtynių atsistatydino Karlis Muižniekas. Ar priimtumėte pasiūlymą užimti vyriausiojo trenerio kėdę?

– Tikriausiai, ne. Kadangi darbą aš jau turiu.

Valmieros komandai aukšti tikslai nekeliami

– Kokius tikslus „Lačplėša alus“ kelia klubo vadovai?

– Tikslai iškelti nėra. Tiksliau, man niekas jokių reikalavimų ir tikslų nepateikė. Aš pats visą gyvenimą ir kaip sportininkas, ir kaip treneris, norėjau laimėti kiekvienas rungtynes, to paties sieksiu ir šiemet. Žinoma, visų varžybų laimėti nepavyks, bet svarbiausia, kad visi stengtųsi, kad žaidėjams po rungtynių nebūtų gėda nei prieš save, nei prieš žiūrovus.

Mūsų komandos biudžetas šiemet bus labai mažas. Latvijoje tikriausiai pagal biudžetą mes būsime maždaug šeštoje vietoje. Tačiau rungtynėse Klaipėdoje su Sankt Peterburgo „Spartak“ komanda sužaidėme visai neblogai ir jeigu ne didelis pramestų baudų skaičius, rezultatą vertinčiau gerai.

– Ar komandos komplektacija jau yra baigta?

– Iki naujųjų metų komandoje naujokų tikrai neturėsime. Gal vis tik taip kategoriškai ir negalėčiau sakyti, nes nė vienam žaidėjui, iš tų kurie rungtyniauja šiuo metu, nėra garantuota vieta komandos sudėtyje.