Iš karto išvyko į Madridą

Manoma, kad Maljorkoje vykusias C grupės dvikovas stebėjo mažiausiai pusantro tūkstančio Lietuvos sirgalių. Į mūsų šalies aistruolius dėmesį atkreipė ne tik dvikovas namuose stebėję televizijos žiūrovai, bet ir krepšininkai, treneriai, vietiniai gyventojai ir ispanų žurnalistai.

Po paskutinių laimėtų rungtynių prieš Vokietijos komandą, būrys Lietuvos sirgalių nepaliko arenos, o stebėdami dvikovą tarp čekų ir turkų glumino į areną susirinkusius šių šalių sirgalius bei žurnalistus, skanduodami "Lietuva, Lietuva!".

Kiek vėliau mūsiškiai perdainavo "LT United" grupės dainą, garsiai traukdami "We are the winners of Eurobasket! We are, we are…" (Mes - Europos čempionato nugalėtojai).

Tą patį vakarą po pergalės prieš vokiečius mūsų šalies rinktinė susikrovė daiktus bei paliko Maljorką. Krepšininkai pirmą valandą nakties išskrido į Madridą, kuriame pradės F grupės kovas. Naujoje grupėje lietuviai susikaus su Slovėnijos, Prancūzijos ir Italijos krepšininkais.

Ketvirtadienį mūsų rinktinės krepšininkai neturėjo rytinės treniruotės, todėl galėjo išsimiegoti bei pailsėti. Vakare rinktinės treneriai planavo surengti lengvą pamėtymą į krepšį.

Lietuvos sirgaliai bei žurnalistai į Madridą pradėjo keliauti ketvirtadienį, nes pirmąsias antrojo etapo rungtynes mūsiškiai žais šeštadienį.

Palmoje dominavo Lietuvos sirgaliai

Oficialios Europos čempionato kelionių agentūros "Saitas" rinkodaros direktorius Rimvydas Rukaitis Krepsinis.net žurnalistui pasakojo, jog Madride tiek daug Lietuvos sirgalių nebus.

"Šiuo metu nuotaikos yra puikios. Visi Lietuvos sirgaliai yra užkimę po pergalių, bet vakar vyko didžiulis veiksmas, visur siautė vien lietuviai. Penktą valandą ryto Maljorkoje vis dar dominavo lietuviai," – pasakojo R.Rukaitis.

Apie lietuvių dominavimą Maljorkoje dar sykį pranešė didžiausias regiono dienraštis "Ultima Hora". Pirmame laikraščio puslapyje - skambus pavadinimas "58 procentai Palma arenos žiūrovų – lietuviai".

"Palmoje jau beveik visi pažįsta lietuvius, kurie visada išsiskiria savo atributika. Net visi taksistai žino apie Lietuvos rinktinę. Kaip visada lietuviai daro puikią reklamą savo šaliai," – pasakojo kelionių agentūros atstovas.

"Visi buvo nusiteikę draugiškai, nebuvo jokių konfliktų ar nesusipratimų. Į Palmą atvažiavo ne agresyvūs, o draugiški lietuviai, visų nuotaikos buvo puikios".

Madride – mažiau Lietuvos sirgalių

"Labai sunku prognozuoti, kiek Lietuvos sirgalių bus Madride, – sakė R.Rukaitis. – Palmoje buvo apie pusantro tūkstančio lietuvių, bet Madride jų tiek tikrai nebus. Pamaina keičiasi, atvažiuoja tie, kurie nori stebėti svarbiausias Europos čempionato rungtynes, o dalis Maljorkoje rinktinę palaikiusių sirgalių išvyksta namo".

Paklaustas apie sirgalių pagausėjimą, R.Rukaitis tvirtino, kad atskris dar mažiausiai trys lėktuvai. "Rugsėjo 9 dieną į Madridą atvyks du mūsų lėktuvai, o 12-os dienos vakarą – dar vienas. Tad prieš pusfinalius ir finalus Madride turėtų būti per tūkstantį lietuvių".

Anot R.Rukaičio, net jeigu Lietuvos sirgalių nebus tiek daug, jie išsiskiria ir atrodo, jog jų kur kas daugiau. "Lietuvos sirgaliai smarkiai išsiskiria, tačiau jų nėra tiek daug, kiek atrodo. Pavyzdžiui, vokiečių sirgalių taip pat buvo nemažai, tačiau jų nesimatė ir nesigirdėjo, kol Lietuvos aistruoliai netapo ramesni".

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.