Juo tapo ir estafetę iš prancūzo Antoine'o Griezmanno perėmė 36-erių metų portugalas Cristiano Ronaldo.

Jo Euro 2020 kraityje – 5 įvarčiai (tiesa, net 3 iš jų pasiekti realizavus 11 metrų baudinius) ir 1 rezultatyvus perdavimas per 360 minučių.

Antras šiame sąraše – pirmenybių atradimas čekas Patrikas Schickas, surinkęs taip pat 5 tikslius smūgius, bet nepridėjęs nė vieno rezultatyvaus perdavimo per 404 minutes. Jam atiteko Sidabrinis batelis.

Tuo metu Bronzinis batelis bus įteiktas prancūzui Karimui Benzemai su 4 įvarčiais per 349 min.


Ketvirtas rezultatyviausio turnyro žaidėjo rinkimuose liko švedas Emilis Forsbergas (4 įvarčiai, 371 min.), penktas – belgas Romelu Lukaku (4 įvarčiai, 444 min.).

Sekmadienį taip ir nebepasižymėjęs Trijų liūtų atstovas Harry Kane'as (649 min.) tenkinosi šešta pozicija.

Auksinio batelio konkurse šiemet sau lygių būtų neturėjęs Įvartis į savo vartus su net 11 tikslių smūgių. Visgi UEFA į konkursą jo neįtraukia.

Primename, kad titulą gynę portugalai savo kelionę Europos čempionate baigė jau aštuntfinalyje, kuriame 0:1 nusileido FIFA reitingo lyderei Belgijai.

Naujaisiais Senojo žemyno futbolo karaliais tapo Italijos futbolininkai, kurie finale triumfavo prieš Anglijos atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)