Anglijos futbolo federacija nubausta 30 tūkst. eurų bauda dėl trijų incidentų per Europos futbolo čempionato pusfinalio rungtynes su Danija, o Vengrijai skirta 100 tūkst. eurų bauda dėl, anot UEFA, rinktinės sirgalių diskriminacinio elgesio rungtynių su Portugalija ir Prancūzija metu.

Be to, Vengrijos rinktinė privalės artimiausias trejas rungtynes žaisti be žiūrovų. Tiesa, sprendimas dėl trečiojo mačo bus atidėtas dvejų metų bandomajam laikotarpiui. UEFA nurodymu be sirgalių žaidžiamų rungtynių metu stadione turės būti išskleistas lygybę propaguojantis plakatas „Equal Game“.

Teigiama, kad rungtynėse su Portugalija stadione buvo pastebėti homofobiniai plakatai, o prieš rungtynes su Prancūzija sirgaliai išskleidė plakatą, kuriame buvo raginimas žaidėjams nesiklaupti. Taip pat pranešama, kad Vengrijos rinktinės fanai įžeidinėjo Prancūzijos ekipos žaidėjus rasistinio pobūdžio pareiškimais.

Tuo metu Angliją federacija buvo nubausta už incidentus Europos futbolo čempionato pusfinalio mače, kuomet pratęsimo metu prieš Harry Kane'o smūgį nuo 11 m žymos žiūrovas iš tribūnos lazeriu švietė Danijos rinktinės vartininkui Kasperui Schmeicheliui į veidą.

TV transliacijos stop kadre užfiksuota žalia lazerio šviesa ant vartininko veido prieš pat anglų puolėjo 11 m smūgį. Nors vartininkas atrėmė H. Kane'o baudinį, tačiau pirmas prie kamuolio suskubęs puolėjas jį užtikrintai nukreipė į vartus. Pergalę po pratęsimo 2:1 iškovoję anglai pirmą kartą pasiekė Europos čempionato finalą.

Anglija taip pat sulaukė UEFA kaltinimų dėl „trikdžių“ skambant Danijos himnui bei dėl pirotechnikos naudojimo stadione. Danijos himno metu stadione girdėjosi šūksniai, baubimas ir švilpimas.

Europos čempionato pusfinalio rungtynes Londono „Wembley“ stadione stebėjo 63 tūkst. žiūrovų.

Finalinis Europos pirmenybių mačas tarp Anglijos ir Italijos rinktinių vyks šį sekmadienį tame pačiame „Wembley“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)