TV transliacijos stop kadre užfiksuota žalia lazerio šviesa ant vartininko veido prieš pat anglų puolėjo 11 m smūgį. Nors vartininkas atrėmė H. Kane'o baudinį, tačiau pirmas prie kamuolio suskubęs puolėjas jį užtikrintai nukreipė į vartus.

Pergalę po pratęsimo 2:1 iškovoję anglai pirmą kartą pasiekė Europos čempionato finalą.

Anglija taip pat sulaukė UEFA kaltinimų dėl „trikdžių“ skambant Danijos himnui bei dėl pirotechnikos naudojimo stadione.

„Šią bylą spręs UEFA kontrolės, etikos ir drausmės komitetas“, – informuojama organizacijos pranešime.

Danijos himno metu stadione girdėjosi šūksniaim baubimas ir švilpimas, tokį sirgalių elgesį kritikavo ir premjero Boriso Johnsono atstovas spaudai.

„Mes nenorime, kad fanai nušvilpinėtų kitas komandas, jų himnus. Mes norime, kad fanai išreikštų palaikymą, elgtųsi garbingai. UEFA labai rimtai žvelgia į šiuos incidentus“, – teigė premjero atstovas.

Tiek Anglijos futbolo asociacijos, tiek UEFA atstovai dar rungtynių metu intensyviai ieškojo asmens, šviečiančio lazeriu.

Kad toks prietaisas buvo atsineštas į stadioną, užfiksuota dar susitikimo pradžioje, kai lazerio šviesa trumpai švystelėjo stadione ir buvo užfiksuota vaizdo kamerų. Deja, surasti chuligano nepavyko.

Iš karto po rungtynių Danijos futbolo asociacijos atstovų buvo paklausta, ar jie nori pildyti oficialų skundą, tačiau šie teigė nematantys prasmės to daryti.

Pusfinalio rungtynes gyvai Londone stebėjo 63 tūkst. žiūrovų.

Euro 2020 finalas vyks sekmadienį, liepos 11-ąją tame pačiame Londono „Wembley“ stadione.

Manoma, kad dėl minėtų incidentų Anglijos futbolo asociacijai bus skirta finansinė bauda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (274)