„Football's coming home“! Anglijos rinktinei iki pirmojo Europos čempionų titulo trūksta vienos pergalės. „Neįtikėtina! Beprotiška! Tai ekstazė! Koks vakaras! Pirmasis finalas nuo 1966 metų. Kiekvienam iš mūsų tai yra kažkas ypatingo“, – emocingai po pergalės kalbėjo „Three Lions“ komandos saugas Declanas Rice'as.

Wembley“ stadionas drebėjo iš džiaugsmo ir traukiamų dainų, kai Garetho Southgate'o auklėtiniai Euro 2020 turnyro pusfinalyje po pratęsimo 2:1 (1:1) įveikė pasakišką kelionę baigusius danus ir sekmadienį finale stos į dvikovą su Italija. Anglija dėl trofėjaus finale kovos pirmą kartą nuo 1996 metų pasaulio čempionato.

„Esame finale, tačiau mūsų laukia dar labai aukštas barjeras, – kalbėjo Anglijos rinktinės strategas G. Southgate'as ir tęsė. – Aš labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Būti viso to dalimi – neįtikėtina. Fanai šį vakarą buvo fantastiški. Žinojome, kad žaidimas bus atviras. Jau ir dvikova su Ukraina Romoje buvo atvira. Kalbėjome žaidėjams, kad turime parodyti atsparumą, sugebėti greitai reaguoti, nes varžovai rankų nenuleis ir mes tai padarėme“.

Euro 2020 turnyro medis. Finalas

Pusfinalyje per pratęsimą 60 tūkst. žiūrovų Londono „Wembley“ stadione akivaizdoje pergalingą įvartį pelnė Harry Kane'as (104 min.). Puolėjo 11 m baudinį atrėmė Kasperas Schmeichelis, tačiau anglas atšokusį nuo vartininko kamuolį antru bandymu pasiuntė į vartų tinklą.

„Neįtikėtina, kokios rungtynės. Reikia nukelti kepurę prieš danus. Turėjome tikrai įdėti daug pastangų, kad atsidurtume ten, kur dabar esame. Esame namie ir finale. Koks geras jausmas. Neabejoju, kad su Italijos rinktine žaisti bus labai sunku, tačiau iki šiol turnyre mums puikiai sekėsi. Nekatrauju pradėti finalo rungtynes“, – kalbėjo H. Kane'as, su 10 įvarčių savo sąskaitoje tapęs rezultatyviausiu Anglijos rinktinės visų laikų žaidėju pagrindiniuose turnyruose (Europos ir pasaulio čempionatai) kartu su Gary Linekeriu.

Tiesa, dėl teisėjo sprendimo skirti 11 m baudinį viešoje erdvėje užvirė nuožmios diskusijos, jam prikalbinta kontroversiško baudinio etiketė.

O 11 m baudinį anglams padovanojo Raheemas Sterlingas, griuvęs baudos aikštelėje po lengvo kontakto su Joakimu Maehle. Teisėjas Danny Makkelie nusprendė skirti 11 m baudinį, danai protestavo, tačiau ir po VAR peržiūros sprendimas liko galioti.

„Tai buvo tobulas pasirodymas. Žinojome, kad bus sunku. Mes pademonstravome tikrą komandos dvasią, išlikome kantrūs, sugebėjome išlyginti rezultatą ir laimėti, – kalbėjo R. Sterlingas ir turėjo aiškią nuomonę apie 11 m baudinį per pratęsimą. – Varžovas man pakišo koją, o tai yra neabejotinai 11 m baudinys. Svarbiausia, kad kamuolys atsidūrė vartuose. Tai viskas, ko reikėjo. Dabar jau mintys apie dvikovą su Italija. Truputį atšvęsime ir tuomet koncentruosimės į Italiją“.

Reikėtų pamintėti, kad būtent šiose rungtynėse anglai praleido savo pirmąjį įvartį Euro 2020 turnyre. Svajonių įvartį 30-ą minutę pelnė Mikkelas Damsgaardas. Vos keletą minučių prieš tai Anglijos rinktinės vartininkas Jordanas Pickfordas pagerino istorinį statistinį rodiklį – 720 minučių nepraleido įvarčio į savus vartus. Šis rekordas prieš tai priklausė Gordonui Banksui.

„Three Lions“ jau 39 min. rezultatą išlygino. Tiesa, tai padarė patys danai – po aštraus Bukayo Sako perdavimo iš krašto Simonas Kjaeras apmaudžiai įmušė įvartį sau įvartus, saugodamas, kad kamuolys nepasiektų šalia bėgusio R. Sterlingo. Šiame Europos čempionate tai buvo jau 11-asis įvartis į savus vartus.

Danų svajonė pakartoti 1992 metų Europos čempionato triumfą užgeso pusfinalyje. Priminsime, kad nemaža dalimi prie Danijos rinktinės emocinio žygio turnyre prisidėjo drama pirmose rungtynėse, kai danų kapitonas Christianas Eriksenas aikštėje patyrė širdies smūgį ir vos buvo sugrąžintas į gyvenimą ligoninėje.

„Akivaizdu, kad tai yra didelis nusivylimas, ypač, kai mes buvome taip arti finalo. Tai, ką tie vaikinai padarė, yra nuostabu. Šiuose vaikinuose pulsuoja fantastiška jėga. Ir futbolą jie žaidžia įspūdingai. Mes atakavome, pelnėme įvarčius, parodėme save tokius, kokie esame. Žaidėjai ir aikštėje, ir už jos ribų atidavė visas jėgas“, – sakė Danijos rinktinės strategas Kasperas Hjulmandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)