36-erių metų Italijos rinktinės veteranas G. Chiellini transliacijos režisierių ir fotografų dėmesį patraukė tokios įtampos rungtynėms nebūdingu elgesiu.

Patyręs gynėjas visiškai atsipalaidavęs juokavo, elgėsi itin laisvai ir netgi gerokai suglumino savo oponentą J. Albą, kurį galų gale stipriai suspaudė savo glėbyje taip išreikšdamas savo kolegiškumą ir draugiškumą.

Kas iš tikrųjų atsitiko?

Prieš baudinių serijos pradžią burtais yra nulemiami du dalykai. Visų pirma, išsiaiškinama, į kuriuos vartus bus smūgiuojami baudiniai. Visų antra, tuo pačiu būdu nusprendžiama, kuri komanda smūgiuos pirmoji.

Nedidelis nesusipratimas, išprovokavęs G. Chiellini reakcijas ir juoką, kilo arbitrui Felixui Brychui metant monetą ir bandant išsiaiškinti „vartų likimą“.

Ispanų kapitonas, 32-ejų metų J. Alba, monetai nukritus ant žolės susipainiojo ir parodė į vieną aikštės pusę, o G. Chiellini – į kitą. Arbitro žaibiškai pasitikslinęs, ar yra teisus, G. Chiellini kvatodamasis kumščiavo į pašonę ispaną, kepštelėjo šiam per žandą ir ispaniškai kartojo: „Melagis, melagis!“

Giorgio Chiellini, Jordi Alba, Felixas Brychas

Po keliolikos sekundžių tuo pačiu būdu – metant monetą – buvo nulemta ir tai, kad baudinius pirmieji muš italai, kurie galų gale seriją laimėjo 4:2.

Viso burtų proceso metu gera nuotaika spinduliavęs G. Chiellini netrukus stipriai apsikabino iš vėžių kiek išmuštą ispaną – tiek šis momentas, tiek visa baudinių serija jau tapo futbolo istorija.

Pažymėtina, kad nei pats G. Chiellini, nei J. Alba baudinių serijos metu procese kaip smūgiuojantys žaidėjai nedalyvavo – bilieto į finalą likimą savo spyriais nulėmė kiti aikštės žaidėjai ir prieš juos stoję vartininkai.


Italijos rinktinė trečiadienio vakarą įdėmiai stebės ten pat – „Wembley“ stadione – vyksiančias antrojo pusfinalio rungtynes, kuriose Anglijos futbolininkai dėl bilieto į finalą susirems su Danijos atstovais. Rungtynių pradžia – 22 val.

Euro 2020 finalas įvyks liepos 11-osios, sekmadienio vakarą.

Italijos ir Ispanijos rungtynių apžvalgą ir įvarčius galite pamatyti čia.

Giorgio Chiellini, Jordi Alba
Giorgio Chiellini, Jordi Alba, Felixas Brychas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)