Pagrindinis mačo laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Lemiamą baudinį realizavo ir „Squadra Azzurra“ į sekmadienį vyksiantį finalą išvedė brazilų kilmės gynėjas Jorginho.

Po šio mačo Italijos rinktinės nepralaimėtų rungtynių serija prasitęsė iki 33 iš eilės, o paskutinius 14 žaistų susitikimų R. Mancini auklėtiniai apskritai laimėjo. Tai – šios ekipos visų laikų rekordai.

„Esame laimingi, jog italams suteikėme tiek džiaugsmo. Žinojome, kad bus labai sunku, varžovai pridarė aibę rūpesčių.

Mums buvo labai sunku, nes nekontroliavome kamuolio. Norėjome patekti į finalą, nors prieš turnyrą nedaugelis žmonių galėjo tuo tikėti. Sveikinu Ispaniją, tai nuostabi komanda, o baudiniai buvo loterija“, – po mačo teigė italų strategas Roberto Mancini, pabrėžęs, jog jo auklėtiniai verti lemiamų rungtynių dėl titulo.

„Yra kelios rungtynės, kurias tu privalai iškentėti, bet mes nusipelnėme būti finale. Žinojome, jog bus sunku. Ispanija mus nustebino mačo pradžioje nusprendusi žaisti be išreikšto puolėjo.

Bet kokiu atveju, ši mūsų komanda yra nuostabi. Kiekvienas nori laimėti, tačiau mūsų žaidėjai norėjo padaryti kai ką ypatingo ir tą padarė“, – apie savo auklėtinius kalbėjo Italijos rinktinės vedlys.

34-erių patyręs gynėjas Leonardo Bonucci atskleidė, jog prieš baudinių seriją nereikėjo ieškoti norinčių stoti prie 11 m žymos.

„Baudinių serijoje neklysta tie, kurie nemuša jų. Buvau tikras, jog aš įmušiu. Atvirai pasakius, mes nežinojome, kuriuos 5 žaidėjus pasirinkti serijoje, nes daug komandos draugų norėjo juos atlikti.

Tas penketas, stojęs realizuoti serijos, buvo tikras dėl savo sprendimo. Galų gale, manau, mums pasisekė, jog M. Locatelli nerealizavo pirmo baudinio, tai sukėlė tam tikrą spaudimą Ispanijai“, – kalbėjo L. Bonucci.

„Tai buvo neįtikėtina. Išties nepaprastai sunkios rungtynės ir pagarba Ispanijai. Niekas nedemonstruoja tokios kantrybės kaip mes, italai. Išgyvenome sunkioje dvikovoje, buvome pasiruošę nešvariai dirbti ir kartu kentėti, jog patektume į finalą“, – pridūrė L. Bonnuci.

„Negaliu apibūdinti žodžiais savo emocijų. Tai buvo ypač sunkios rungtynės. Ispanija buvo nuostabi, bet galiausiai finale esame mes. Čia grįšime liepos 11-ą ir matysime, ką galime nuveikti“, – kalbėjo antrame kėlinyje įvartį pelnęs ir rungtynių žaidėju pripažintas Federico Chiesa.

Italijos rinktinės vartininkas Gianluigi Donnarumma tvirtino, jog prieš baudinių seriją jautėsi ramus, žinojo, jog gali padėti komandai.

„Norėčiau padėkoti visiems komandos draugams, dabar mes esame per vieną žingsnį nuo mūsų svajonės. Ispanija buvo ypač stipri, tačiau ši Italijos komanda turi labai daug drąsos, mes niekada nepasiduodame“, – kalbėjo G. Donnarumma.

„Ispanija mums sukėlė daug rūpesčių kontroliuodama kamuolį, tačiau manau, mes nusipelnėme žaisti finale. Nenoriu dabar kalbėti apie jį, noriu mėgautis šia akimirka“, – pridūrė vartų sargas.

Busquetsas: žaidėme, kaip norėjome, bet toks jau futbolas

Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Luisas Enrique gyrė auklėtinius už pademonstruotą kovą. Jis taip pat atskleidė, jog lemiamo baudinio nerealizavęs Alvaro Morata pats veržėsi į stoti prie 11 m žymos.

„Manau, kad mes nusipelnėme apibūdinimo „tobulai“. Taip jau būtų, jei manęs paprašytų įvertinti žaidėjų pasirodymą. Manau, jie buvo nuostabūs. Negaliu jų kritikuoti, galiu tik girti. Dabar metas jiems pailsėti, – po pralaimėto Euro 2020 pusfinalio kalbėjo Ispanijos rinktinės strategas Luisas Enrique. – A. Moratai traukė kojos raumenį, tačiau jis vis tiek norėjo dalyvauti baudinių serijoje ir tai daug pasako apie jo asmenybę.

Jo pasirodymas šiame turnyre būvo įspūdingas. Profesionaliame sporte visi turime mokytis, kaip laimėti ir kaip susitaikyti su pralaimėjimu. Štai kodėl noriu pasveikinti Italiją. Grįžtame į Ispaniją tvirtai žinodami, kad esame tarp geriausių turnyro komandų“.

Alvaro Morata

Ispanų „Marca“ negailėjo gerų žodžių L. Enrique, sugrąžinusiam nacionalinei ekipai pasididžiavimo savimi jausmą. „Jeigu iš pradžių kažkam ir kėlė nuostabą stratego taktiniai sprendimai, tačiau visi kritikai buvo nutildyti, kai rinktinė pademonstravo spaudimą, dominavimą aikštėje ir galimybes susikurti progas įvarčiui“, – rašo leidinys.

„Visi vadino italus pusfinalio favoritais, tačiau mes pademonstravome, kad nė kiek jiems nenusileidžiame. Rinktinėje žaidė daug jaunų futbolininkų ir visa ši patirtis suteikė jiems daug pasitikėjimo savimi.

Rinktinė dar sugrįš. Žaidėme taip, kaip norėjome, kontroliuodami kamuolį ir atkovodami jį kuo greičiau, jei prarasdavome. Mano galva, mes buvome dominuojanti komanda pusfinalyje. Tačiau toks jau tas futbolas ir viskas, ką galime padaryti dabar, tai pasveikinti Italiją“, – kalbėjo Ispanjos rinktinės saugas Sergio Busquetsas.

Reikėtų pridurti, kad lyginamasis A. Moratos įvartis buvo šeštasis per visus Europos čempionatus, kuriuose jis žaidė. Puolėjas aplenkė kitą ispanų žvaigždę Fernando Torresą, šiuose turnyruose iki šiol pelniusį daugiausiai – 5 įvarčius.

Taip pat A. Morata tapo antruoju žaidėju istorijoje, pelniusiu tris ir daugiau įvarčių keliuose Europos čempionatuose. Ispanas pagal šią statistiką prisidėjo prie Cristiano Ronaldo, kuris tris ir daugiau įvarčių pelnė jau trijuose Europos čempionatuose.

Antroji finalo dalyvė paaiškės vėlų trečiadienio vakarą, po tame pačiame stadione vyksiančio Anglijos ir Danijos rinktinių mūšio.

Italijos ir Ispanijos pusfinalio rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)