Romoje šeštadienį vykusiose ketvirtfinalio rungtynėse prie H. Kane'o dublio prisidėjo ir po įvartį pelnę Harry Maguire'as bei Jordanas Hendersonas.

„Three Lions“ dabar grįžta namo, kur pusfinalyje „Wembley“ stadione (trečiadienį 22 val.) susigrums su Danijos nacionaline ekipa. Kitame pusfinalyje kovos Italijos ir Ispanijos futbolininkai (antradienį 22 val.).

Visa Anglija gieda „It's coming home“, vildamasi, kad būtent Londone išsipildys svajonė iškovoti pirmąjį titulą po 55 metų pertraukos. „Mūsų kelias dar nesibaigė, geriausia laukia priešakyje“, – žadėjo gynėjas Harry Maquire'as.

Žaidėjams buvo sunku. Stengėmės atstovėti, bet šis kalnas mums neįveikiamas. Veikiausiai mums dar anksti kopti į tokius kalnus.
Andrejus Ševčenka

Rinktinės kapitonas H. Kane'as neskuba šokti per griovį anksčiau laiko ir ramina aistras.

„Esame teisingame kelyje, tačiau dar nieko nepasiekėme. Eiti į priekį turime žingsnis po žingsnio. Mūsų laukia labai stiprūs varžovai“, – kalbėjo jis. – Džiugu, kad žaidimas gerėja, šiandien išgyvenome fantastšiką vakarą. Buvome laikomi ketvirtfinalio favoritais, todėl jautėme nemažą spaudimą. Dar vienos rungtynės, kur nepraleidome įvarčių, o patys surinkome keturis. Tobulas vakaras“.

Jam pritarė Anglijos rinktinės strategas Garethas Southgate'as: „Nenorėjome žengti atgal. Norėjome griebti galimybę ir ja pasinaudoti, o ne tik laukti, kol fortūna mums nusišypsos. Žaidėjai aikštėje troško patys nulemti šių rungtynių baigtį“.

Pusfinalį „Wembley“ stadione gyvai bus leista stebėti 60 tūkst. žiūrovų.

„Tai bus neįtikėtinas momentas visai rinktinei, visai tautai. Tai ir nuostabi proga. Tikiuosi, kad tinkamai išnaudosime šią nuotaiką ir emocijas. Norime, kad visi didžiuotųsi mūsų komanda“, – kalbėjo H. Kane'as.

Anglija trečią kartą po 1968 ir 1996 metų prasibrauna į pajėgiausių Europos čempionato dalyvių ketvertą. Senojo žemyno pirmenybėse Anglijos rinktinė triumfavo 1966 metais.

Savo ruožtu ukrainiečiai pirmą kartą istorijoje prasibrovė į Europos čempionato ketvirtfinalį, tačiau nesugebėjo pasipriešinti galingai žaidusiems Anglijos atstovams.

„Šįkart didžiausią vaidmenį suvaidino tie epizodai, kuriuos mes nesugebėjome sužaisti, ypač „antrame aukšte“, – po dvikovos kalbėjo Ukrainos rinktinės strategas Andrejus Ševčenka. – Komanda neatsisakė savo struktūros, principų, buvo tikrai gerų epizodų, mes kūrėme progas, tačiau aikštėje buvo varžovų meistriškumo pranašumas ir jie tuo pasinaudojo. Žaidėjams buvo sunku. Stengėmės atstovėti, bet šis kalnas mums neįveikiamas. Veikiausiai mums dar anksti kopti į tokius kalnus“.

Ukrainiečių puolėjas Andrejus Jarmolenka taip pat pripažino, kad anglai buvo stipresni: „Anglija nusipelnė pergalės. Mus palaužė tas ankstyvas įvartis. Turėjome savo planą, tačiau kai praleidi įvartį 3-ią minutę, viskas keičiasi. Šis pralaimėjimas mūsų nepalaužė, turime puikią rinktinę. Nepaisant šiandieninio rezultato, didžiuojuosi, kad esu šios ekipos dalis. Mums didelis laimėjimas, pasiekti ketvirtfinalį. Esu patenkintas, turnyre užtrukome ilgiau nei tokios rinktinės kaip Vokietija ar Portugalija. Taip, pralaimėjome, tačiau pralaimėjome vienai geriausių rinktinių pasaulyje“.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės. Iš viso turnyrą pradėjo 24 rinktinės, 8 iš kurių iš čempionato pasitraukė po pirmojo etapo, dar keturios – po antrojo. Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Euro 2020 turnyro medis. Pusfinaliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)