Italija Euro 2020 turnyro pusfinalyje su La Roja susirems antradienį Londono „Wembley“ stadione. Ispanai penktadienį kiek anksčiau Sankt Peterburge pasibaigusiose rungtynėse po baudinių serijos 3:1 (pagrindinis laikas ir pratęsimas 1:1) nugalėjo Šveicarijos nacionalinę ekipą.

Italija ir Belgija buvo dvi likusios Euro 2020 komandos, kurios čempionate iki šiol žygiavo pergalingai. Dabar nesuklupę liko tik Roberto Mancini auklėtiniai.

Belgija 1 – 2 Italija

31' [0 – 1] Nicolo Barella

44' [0 – 2] Lorenzo Insigne

45+2' [1 – 2] Romelu Lukaku (11 m baudinys)

Euro 2020 ketvirtfinalis: Belgija - Italija. Rungtynių statistika

Primename, kad A grupės varžybas laimėję italai pirmame etape 3:0 įveikė Turkiją ir Šveicariją bei 1:0 pranoko Velsą, o aštuntfinalyje po pratęsimo 2:1 įrodė savo pranašumą prieš Austriją.

Savo ruožtu belgai B grupėje 3:0 sutriuškino Rusiją, 2:1 įveikė Daniją ir 2:0 – Suomiją. Aštuntfinalyje jie 1:0 eliminavo čempionų titulą gynusius portugalus, tačiau tos rungtynėms „raudoniesiems velniams“ buvo paženklintos dideliu traumų skaičiumi.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės. Iš viso turnyrą pradėjo 24 rinktinės, 8 iš kurių iš čempionato pasitraukė po pirmojo etapo.

Likusios dvejos ketvirtfinalio rungtynės bus sužaistos šeštadienį: 19 val. susirems Danija ir Čekija, o 22 val. – Anglija ir Ukraina.

Euro 2020 turnyro medis po pirmųjų dviejų ketvirtfinalio rungtynių

Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)