La Roja pusfinalyje žais su Belgijos ir Italijos rinktinių dvikovos laimėtojais. Belgai ir italai santykius aiškinsis penktadienį vakare (22 val.), o kitas ketvirtfinalio poras (žais šeštadienį) sudaro Danija – Čekija ir Anglija – Ukraina.

Šveicarijos rinktinė pademonstravo įspūdingą kovingumą – pirmajame kėlinyje praleidę įvartį, atsigriebė antrajame, kai po kapitono Xherdano Shaqiri įvarčio išlygino rezultatą. Net ir likę mažumoje, po 77-ą min. iš aikštės išvaryto Remo Freulerio, šveicarai sugebėjo apsiginti ir išsaugoti tokį patį rezultatą iki pratęsimo pabaigos.

11 m baudinių serijoje herojais tapo abu vartininkai – šveicarams pasižymėti pavyko tik kartą, vėliau smūgiai skriejo pro šalį arba juos atrėmė Unai Simonas.

Savo ruožtu ispanai taip pat dukart prašovė, tačiau trys smūgiai pasiekė tikslą. La Roja triumfavo po paskutinio Mikelio Oyarzabalo įvarčio.

Šveicarija 1 – 1 Ispanija (baudinių serijoje 3:1 nugalėjo ispanai)

8' [0 – 1] Denisas Zakaria (į savus vartus)

68' [1 – 1] Xherdanas Shaqiri

77' [raudonoji kortelė] Remo Freuleris (Šveicarija)

Euro 2020 ketvirtfinalis: Šveicarija - Ispanija. Rungtynių statistika.

Aštuntfinalyje sensacingai prancūzus eliminavę šveicarai ir įvarčių lietuje kroatus pranokę ispanai tarpusavyje susirėmė neutralioje teritorijoje – Sankt Peterburge, Rusijoje.

Šveicarai turnyrą pradėjo A grupėje, kurioje 1:1 sužaidė su Velsu, 0:3 nusileido Italijai ir 3:1 pranoko Turkiją. Finišavę treti jie „užšoko“ ant vienos iš turnyro favoričių Prancūzijos ir sugebėjo šią rinktinę eliminuoti po 11 m baudinių serijos, nors antram kėliniui įpusėjus nuo varžovų atsiliko 1:3.

Savo ruožtu ispanai turnyrą E grupėje pradėjo blankiomis nulinėmis lygiosiomis su Švedija, 1:1 sužaidė su Lenkija, o tuomet „atrišo“ varžovų vartus – 5:0 sutriuškino slovakus, o aštuntfinalyje 5:3 patiesė kroatus.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės. Iš viso turnyrą pradėjo 24 rinktinės, 8 iš kurių iš čempionato pasitraukė po pirmojo etapo.

Lygiai mėnesį truksiančio Euro 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)