Tačiau komandai vadovavęs treneris Stanislavas Čerčesovas sulaukė posėdžio dalyvių pasitikėjimo ir greičiausiai toliau liks stratego poste, jei kitokio sprendimo nepriims Vykdomasis RFS komitetas.

„Pats treneris rinktinės pasirodymą laiko prastu, komitetas taip pat konstatavo – rezultatas yra nepatenkinamas. Tačiau treneriu mes pasitikime, jokių kalbų apie galimą atleidimą nebuvo. Svarstėme, ką daryti, kaip išauginti ir parengti aukštesnio meistriškumo futbolininkus. Mes akivaizdžiai atsiliekame, klubai prastai atrodo europiniuose turnyruose. Akivaizdu, kad pozicijas apleidžiame visuose frontuose, ne tik rinktinių lygmenyje“, – po posėdžio kalbėjo komiteto narys Gadži Gadžijevas.

„Posėdyje dalyvavo ir jaunimo rinktinės treneris. Jis atskirai įvertino žaidėjus, su kuriais turi dirbti. Išvada tokia pati – pagal bendrą futbolininkų parengimą mes atsiliekame nuo daugelio Europos šalių“, – „Sport-Express“ toliau cituoja G. Gadžijevą.

„Išreiškėme palaikymą treneriui, nes dėl tokio pasirodymo kažką kaltinti sunku – tiesiog yra objektyvios priežastys. Mes atsiliekame tiek taktiniu, tiek techniniu žaidėjų parengimu – Čerčesovas sugebėjo futbolininkus gerai parengti fiziškai, tačiau galų gale viską lėmė niuansų visuma, konkuruoti tiesiog nesugalėjome. Maža to, treneris pripažino, kad futbolininkams trūko atsidavimo ir pasiaukojimo, kokį matėme 2018-ųjų pasaulio čempionate. Čia gali būti ir tam tikra stratego kaltė, tačiau iš esmės visi komiteto nariai palaiko Stanislavą“, – kalbėjo kitas komiteto narys Micahilas Gerškovičius.

„Trenerio likimą spręs Vykdomasis komitetas, tačiau mes jiems perduosime visą posėdžio protokolą, kuriame mūsų pozicija aiškiai išsakyta“, – M. Gerškovičius leido suprasti, kad S. Čerčesovas greičiausiai ir toliau liks prie rinktinės vairo.

Buvęs vartininkas S. Čerčesovas Rusijos rinktinę treniruoja nuo 2016-ųjų. Dabartinis jo kontraktas su RFS galioja iki 2022-ųjų gruodžio 30-osios, tačiau jame yra numatyta pratęsimo iki 2024-ųjų pabaigos galimybė, jei komanda pateks į kitų metų pasaulio futbolo čempionatą Katare.

Šiame Europos čempionate S. Čerčesovo vadovaujami rusai neįveikė grupės varžybų barjero. Jie 0:3 pralaimėjo belgams, 1:0 įveikė suomius ir 1:4 nusileido danams. B grupėje Rusijos rinktinė liko paskutinė, ketvirta.

2016-aisiais Europos futbolo čempionate Prancūzijoje rusai taip pat neįveikė grupės etapo barjero, o 2018-ųjų pasaulio čempionate Rusijoje jie nužygiavo iki ketvirtfinalio, kuriame dramatiškai nusileido būsimai vicečempionei Kroatijai.

Primename, kad Rusijos rinktinės vartininkų treneriu dirba lietuvis Gintaras Staučė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)