Glazge vykusioms rungtynėms teisėjavęs patyręs italas Daniele Orsato iš karto po incidento švedui parodė geltoną kortelę, tačiau po ukrainiečių protestų, VAR sistemos perspėjimo ir vaizdo pakartojimo bausmę skandinavui sugriežtino – 30-metis gynėjas buvo pašalintas iš aikštės. Prieš save išvydęs raudoną kortelę švedas kurį laiką skeryčiojosi, tačiau netrukus nusivylęs paliko aikštę.

Rungtynėms baigėsi ir traumuotam A. Besedinui – po keitimo aikštėje pasirodęs ir nė 10 min. nesužaidęs 25-erių ukrainietis iš karto atsidūrė medikų globoje, ilgainiui gydytojų padedamas ir šlubuodamas jis apsuko ratą aplink stadioną ir atsidūrė savo trenerio Andrejaus Ševčenkos glėbyje.

Artiomas Besedinas

„Lūžio lyg ir nėra, bet plačiau komentuoti galės medikai. Tikimės, kad Artiomo kelio raiščiai nesuplėšyti. Smūgis, kurį patyrė futbolininkas, buvo labai rimtas. Mes visi sukrėsti to, kas atsitiko. Tačiau tai yra futbolas, o jame būna sunkių momentų.

Mes visi palaikome Artiomą, esame kartu su juo. Rungtynėse su Anglija žaisime kartu ir už Besediną“, – po rungtynių kalbėjo A. Ševčenka, kurio auklėtiniai pergalę prieš švedus išplėšė pačią paskutinę pratęsimo minutę, kai kamuolį į vartus pasiuntė kitas Artiomas – taip pat po keitimo į aikštę išleistas 24-erių puolėjas Dovbykas.

Prieš pat finalinį švilpuką rungtynes filmavusios vaizdo kameros užfiksavo žiežirbas, kilusias tarp A. Ševčenkos ir Švedijos rinktinės trenerio Janne Andersono. Nors pasibaigus susitikimui abu specialistai vienas kitam paspaudė rankas, švedas sutiko pakomentuoti, dėl ko kilo trumpas kivirčas.

„Aš išsakiau jam savo nuomonę – manau, kad Ukrainos žaidėjai aikštėje pernelyg daug simuliavo. Tačiau Ševčenka su tuo nesutiko“, – pažymėjo švedas, greičiausiai turėjęs omenyje saugo Romano Bezuso elgesį pratęsimo pabaigoje. Lyg kulkos sužeistas ukrainietis kurį laiką vartėsi baudos aikštelėje, tačiau netrukus lyg niekur nieko pašoko ir tęsė susitikimą.

J. Andersonas sutiko, kad M. Danielsonui parodyta raudona kortelė tapo mačo lūžiu.

„Tiesą sakant, buvau labai nustebintas tokio sprendimo. Tačiau rungtynėms teisėjavo itin patyręs arbitras, todėl dabar manau, kad jis priėmė teisingą sprendimą. Bet kuriuo atveju – faktas, kad raudona kortelė iš esmės pakeitė rungtynių eigą ir nulėmė jų baigtį“, – dėstė futbolo specialistas.

Švedų žurnalistai iš karto po rungtynių pakalbino ir patį antiherojumi tapusį M. Danielsoną, kuris teigė, kad varžovo sužeisti tikrai nenorėjo ir jo „per vertėją“ atsiprašė.

„Aš mačiau pakartojimą ir tai tikrai neatrodo gerai. Visas jo kelis atsilenkė atgal. Teisėjai pasinaudojo VAR sistemos peržiūra ir nusprendė, kad tai buvo raudonos kortelės vertas veiksmas. Taigi, taip turbūt ir yra, nors tuo momentu man atrodė, kad esu baudžiamas per griežtai ir nesąžiningai.

Aš tikrai neturėjau tikslo jį sužaloti. Aš jam tai pasakiau – labai tikiuosi, kad žmogus greitai atsistos ant kojų. Jis nekalba angliškai, todėl Ukrainos komandos kapitonas turėjo išverti mano žodžius, o atsakymas skambėjo taip, lyg Besedinas būtų priėmęs mano atsiprašymą“, – aiškinosi M. Danielsonas.

„Akivaizdu, kad pašalintas jaučiausi prastai. Aš norėjau likti aikštėje ir padėti komandai. Tuo metu jaučiau, kad turime neblogus šansus laimėti rungtynes, tačiau viskas baigėsi kitaip. Tikrai nenorėjau šitaip pabaigti Europos čempionato“, – tęsė jis.

Rungtynių apžvalgą ir svarbiausius epizodus galite pamatyti čia.

Marcusas Danielsonas traumavo Artiomą Besediną

Kiti Švedijos rinktinės futbolininkai apie incidentą kalbėjo abstrakčiai ir savo kolegos dėl nesėkmės nekaltino. „Mes laimime ir pralaimime kaip komanda“, – pažymėjo Dejanas Kuluševskis. „O ką beliko daryti? Tik jį apkabinti“, – pridūrė Sebastianas Larssonas.

Žibalo į ugnį socialiniuose tinkluose pabandė įpilti anglų futbolo legenda, analitikas ir komentatorius Gary Linekeris, teisėjo sprendimą išvyti M. Danielsoną pavadinęs „juokingu“.

„Tai ne raudona kortelė. Danielsonas turėjo pilną teisę žaisti į tą kamuolį ir tai darė. Sulėtintas pakartojimas nekaltą epizodą ir vėl paverčia daug baisesniu, nei jis iš tikrųjų yra. Tai juokinga“, – savo poziciją išsakė G. Linekeris.

Reaguodama į tai švedų žiniasklaida nuomonės teiravosi garsaus savo šalies specialisto – buvusio FIFA arbitro Jono Erikssono. Šio žodžiai turėjo numalšinti visas emocijas dėl „nepelnyto pašalinimo“.

„Absoliučiai teisingai parodyta raudona kortelė. Veiksmas kelia pavojų varžovo sveikatos saugumui – netgi jei nėra tokios intencijos arba ukrainietis pats įbėga į ištiestą koją. Intencija visuomet būna tik antroji aplinkybė po to, kai užfiksuojamas šiurkštaus ir pavojingo žaidimo momentas. Tai, kas nutiko, yra daug svarbiau nei tai, kokia buvo tikroji žaidėjo intencija“, – leidiniui Sportbladet situaciją pakomentavo šiuo metu STV televizijoje komentatoriumi dirbantis švedas.

Euro 2020, ketvirtfinaliai

Primename, kad į ketvirtfinalį patekusi Ukraina jame dėl bilieto į pusfinalį varžysis su Anglijos rinktine.

UEFA Euro 2020 finalas įvyks liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)