Pergalę lėmė Raheemo Sterlingo (75 min.) ir Harry Kane'o (86 min.) įvarčiai. Anglija prieš Vokietiją finaliniuose turnyruose nebuvo laimėjusi nuo 1966-ųjų metų.

Susitikimo pradžia nieko blogo vokiečiams nežadėjo. Pirmame kėlinyje puikaus šanso neišnaudojo Timo Werneris: 34 min. į baudos aikštelę įsiveržęs puolėjas iš arti nukreipė kamuolį į vartų plotą, nuo įvarčio gelbėjo Jordanas Pickfordas.

Tai buvo bene geriausia vokiečių proga pirmoje rungtynių pusėje.

Po pertraukos 48 min. arti tikslo liko Kai Havertzas, po jo smūgio nuo baudos aikštelės prieigų meistriškumą vėl demonstravo anglų vartininkas J. Pickfordas.

Vokietijos gynyba veikė be priekaištų iki 75 min. Puiki šeimininkų ataka sukėlė emocijų cunamį Wembley stadione. Kamuolį prie baudos aikštelės ribų gavęs Harry Kane'as jį perdavė Luke'ui Shaw, šis iš krašto atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę ir R. Sterlingas iš arti nepaliko jokių šansų Manueliui Neueriui.

81 min. idealaus šanso jau neišnaudojo Thomas Miuleris: puolėjas pabėgo į priekį vienas prieš vartininką, tačiau kamuolį siuntė visai greta virpsto.

Tašką mače dėjo H. Kane'as, po rezultatyvaus Jacko Grealisho perdavimo puolėjas dvigubino šeimininkų persvarą ir įtvirtino ilgai lauktą anglų pergalę prieš vokiečius.

Naudingiausiu susitikimo žaidėju pripažintas Harry Maguire'as.

Naudingiausias susitikimo žaidėjas Harry Maguire

Šis pralaimėjimas reiškia ir Joachimo Lowo erą: Vokietijos rinktinės strategas nacionalinei komandai vadovavo 5477 dienas. Dar prieš Europos čemopionatą nuo 2006-ųjų prie rinktinės vairo stovėjęs strategas buvo apsisprendęs palikti Die Mannschaft. Per 198 runtynes tai buvo 34 pralaimėjimas jam treniruojant rinktinę.

Pirmą kartą jo vadovaujami vokiečiai Europos čempionate nepasiekė mažiausiai pusfinalio etapo.

Įdomu tai, kad Euro 2020 čempionate neliko komandų iš taip vadinamos „mirtininkų“ F grupės: sekmadienį iškrito portugalai, pirmadienį – prancūzai, antradienį savo pasirodymą baigė ir vokiečiai.

Rungtynių vaizdo apžvalgą rasite čia.

Rezultatas

Anglija 2 – 0 Vokietija

75' [1:0] Raheemas Sterlingas

86' [2:0] Harry Kane'as

Rungtynių statistika

Į aštuntfinalį Anglija žengė kaip D grupės lyderė. Garetho Southgate'o auklėtiniai Euro 2020 starte 1:0 pranoko Kroatiją, 0:0 išsiskyrė su Škotija ir 1:0 pranoko čekus.

Vokiečiai vos išgyveno „mirtininkų“ F grupėje. Pirmame mače 0:1 nusileido Prancūzijai, 4:2 pranoko Portugaliją ir paskutiniame susitikime gelbėjosi nuo sensacingos nesėkmės prieš Vengriją: tik rungtynių pabaigoje 84 min. po Leono Goretzkos įvarčio išplėštos lygiosios 2:2. Šis taškas leido vokiečiams finišuoti antroje grupės vietoje.

Prieš šią akistatą dažnai linksniuotas 1996-ųjų Europos čempionatas, Wembley stadione vykusiame pusfinalyje baudinių serijoje G. Southgate'o nesėkmingas smūgis atvėrė vokiečiams kelią į finalą.

Tiesiog kino režisierių svajonė: praėjus 25 metams G. Southgate'as, jau stovėdamas prie rinktinės vairo, įveikė vokiečius Europos čempionato aštuntfinalyje ir iš dalies pasiekė asmeninį revanšą prieš šios šalies rinktinę už skaudžią nesėkmę 1996-aisiais.

Anglijos futbolo gerbėjai vylėsi, jog daugeliui jaunų Anglijos rinktinės žaidėjų ši istorinis fonas nieko nereikš, o tai leido tikėtis, jog šeiminininkai į aikštę žengs be baimės. Anglų sirgaliams vilties suteikė įspūdinga rinktinės statistika Wembley stadione: pasiekta net 13 pergalių iš paskutinių 15-os rinktinių dvikovų.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)