Dvikovos lūžis įvyko antrame kėlinyje, kai prie savo baudos aikštelės ranka kamuolį sustabdęs M. De Ligtas „užsidirbo“ geltonąją kortelę (55 min.), o po paties teisėjo Sergejaus Karasiovio (Rusija) vaizdo peržiūros – sulaukė ir raudonosios kortelės.

Mažumoje likę Oranje ilgai neatlaikė varžovų spaudimo – 68 min. Tomašas Holešas galva nuginklavo varžovų vartininką Maarteną Stekelenburgą ir išvedė Čekiją į priekį 1:0, o po 12 minučių rezultatą padvigubino Patrikas Schickas.

Nyderlandų visuomeniniam transliuotojui interviu davęs gynėjas M. De Ligtas nevengė atsakomybės.

„Iš esmės pralaimėjome rungtynes dėl to, ką aš padariau. Žinoma, jaučiuosi blogai. Žvelgiant į tą momentą, neturėjau leisti kamuoliui atšokti. Aš jį kontroliavau, tačiau kritau, nes mane pastūmė, tai mane privertė sužaisti ranka.

Šis momentas pakeitė žaidimą ir aš jaučiuosi atsakingas. Mačiau, kaip vaikinai vėliau kovojo ir jais didžiuojuosi. Tačiau dėl šio įvykio jaučiuosi blogai“, – neslėpė Nyderlandų gynėjas.

Gynėją palaikė Nyderlandų strategas Frankas de Boeras, kuris teigė, jog „visada galima kaltinti trenerį“.

„Dienos pabaigoje už rezultatus esu atsakingas aš. Turiu pažvelgti į veidrodį. Maniau, jog ši kompanija gali pasiekti viską, tačiau dabar valdo šviežios emocijos.

Turėsime sunkų rytojų apmąstant paskutines rungtynes. Šį vakarą nurysiu šią karčią piliulę ir vėliau matysime, kas po to nutiks“, – kalbėjo Nyderlandų strategas.

„Tokias rungtynes gali nulemti vienas, du momentai. Vieną jų turėjo Donyellas Malenas, o po kelių akimirkų likome dešimtyje.

Blogiausia, kas gali nutikti, tai žaidžiant mažumoje atsilikti. Tuomet varžovai tiesiog žaidžia taip, kaip jie nori tą daryti“, – pridūrė Nyderlandų strategas.

AD.nl portale stratego veiksmais stebėjosi buvęs rinktinės saugas Rafaelis van der Vaartas, kuomet po De Ligto raudonos kortelės buvo pakeistas D. Malenas.

„Puolėjas vietoj puolėjo. Išimi savo pavojingiausią žaidėją D. Maleną ir vietoj jo išleidi Quincy Promesą. Taip negalima daryti, kai lieki žaisti dešimtyje“, – Nyderlandų strategą kritikavo šios šalies futbolo legenda.

Griežtai Nyderlandų pasirodymą įvertino „The Guardian“: „Niekada neužmiršime totalinio futbolo. Sekmadienį vakare buvo visiškas krachas. Ir ne tik krachas, bet apgailėtinas, žandikaulį atvėpti priverčiantis krachas. Čekai pasirinko spaudimą ir užklupo varžovus, kurie tam nebuvo pasiruošę“, – rašo „The Guardian“.

Nyderlandų ir Čekijos rungtynių statistika

Čekų rinktinės strategas Jaroslavas Šilhavy gyrė puikiai rungtynių plano besilaikiusius savo auklėtinius.

„Iš tiesų labai didžiuojuosi savo komanda. Įveikėme puikų varžovą, taktine prasme mūsų žaidėjai buvo nepriekaišti.

Manau, rezultatas kalba už save. Pokyčiai startinėje sudėtyje buvo teisingi. Visi trys nauji žaidėjai (Tomašas Pekhartas, Michalas Sadilekas, Pavelas Kaderabekas) įrodė, kodėl jie čia, ir pademonstravo puikų žaidimą.

Reikia paminėti puikų vartininko Tomašo Vacliko žaidimą, kuris reikiamu momentu mus gelbėjo. Ir Tomašas Holešas sužaidė fantastiškas rungtynes, jis prisidėjo prie abiejų įvarčių. Turiu pagirti abu šiuos žaidėjus.

Didelė garbė, kai tavo pasirodymą įvertina varžovų sirgaliai. Tikrai džiaugiamės, jog Budapešte turėjome didžiulį palaikymą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo strategas.

Čekų laikraštis „Sport“ konstatuoja, jog olandų žaidėjai individualiai yra geresni, tačiau Čekija pademonstravo kur kas geresnę komandinę dvasią.

Čekija turnyro ketvirtfinalyje liepos 3 d. susitiks su Danija. Mačas vyks Baku.

Atkrintamųjų varžybų medis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)