Atsakęs į kelis įprastus klausimus apie rungtynes Velso rinktinės kapitonas G. Bale'as nebaigė BBC interviu, sulaukęs klausimo apie savo ateitį.

Žurnalistas paklausė, ar tai buvo paskutinės Madrido „Real“ žvaigždės rungtynės su nacionaliniais marškinėliais. G. Bale'as nervingai pasukiojo galvą ir nieko neatsakęs patraukė į rūbinę.


31 metų puolėjo ateitis Velso rinktinėje pastaruoju metu kelia daug diskusijų. Aišku tiek, kad G. Bale'o karjera kol kas tiek nacionalinėje ekipoje, tiek Madride yra miglota.

Gegužę jis davė suprasti, kad priėmė sprendimą, kurį paskelbs iš karto po Europos čempionato.

„Taip rungtynės neturėjo vykti. Taip iškristi iš Euro 2020 turnyro, kaip padarėme mes, tai itin nuvilia. Suprantama, kad vaikinai yra nusivylę ir pikti“, – kalbėjo jis apie aštuntfinalio rungtynes ir pastebėjo, kad aikštės teisėjas vokietis Danielis Siebertas pasidavė sirgalių spaudimui.

Nurimus emocijoms G. Bale'as vėliau Velso televizijai S4C patvirtino, kad iš nacionalinės ekipos nesitraukia ir dalyvaus atrankoje į 2022 metų pasaulio čempionatą.

„Žaisiu toliau. Žmonės klausinėja kvailų klausimų visą laiką. Akivaizdu, kad man patinka žaisti Velso rinktinėje. Atstovausiu Velsui tol, kol žaisiu futbolą“, – kalbėjo jis.

Per 96 rungtynes už Velso rinktinę puolėjas pelnė 33 įvarčius ir neabejojo, kad pasinaudoję Europos čempionate įgyta patirtimi, gali iškovoti bilietą į Katarą.

„Atranka į pasaulio čempionatą tik prasidėjo ir mums reikia pasinaudoti Euro 2020 įgyta patirtimi. Esame teisingame kelyje, gerai žaidžiame, todėl reikia išsaugoti pasitikėjimą savimi ir iškovoti kelialapį į Katarą“, – sakė jis.

Įspūdingai triumfavusi Danijos rinktinė ketvirtfinalyje liepos 3 dieną, Baku, susigrums su Nyderlandų ir Čekijos poros nugalėtojais.

Visos aštuntfinalių poros:

Velsas – Danija 0:4

Italija – Austrija 2:1 po pratęsimo

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso čempionatą pradėjo 24 rinktinės, o titulą gins Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškopė po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užėmusių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)