Po grupių varžybų etapo daliai čempionato komandų turnyras jau yra baigtas – dalis įvairiuose Europos miestuose išsibarsčiusių sirgalių jau grįžo į namus arba penktadienio vakarą kelia paskutinį bokalą po jiems pasibaigusios futbolo fiestos, laukdami skrydžio namo.

Dalį energingų futbolo aistruolių tribūnose dar išvysime – aštuntfinalio etapas, kuriame varžysis 16 stipriausių žemyno komandų, prasideda jau šeštadienio vakarą.

Jam artėjant siūlome paganyti akis po įvairius Europos stadionus ir jų prieigas – jums sudarėme spalvingų ir nuotaikingų sirgalių iš Euro 2020 varžybų fotografijų kolekciją.

O tribūnose ir jų prieigose buvo tikrai visko – ir pribloškiančių gražuolių, ir energingų pilvūzų, ir dėl savo aprangos nei fotografams, nei operatoriams pro akis nepraslydusių futbolo šventės dalyvių.

Tiesa, būta ir specifinių įvykių. Čempionato metu pasitaikė ne vienas sirgaliaus išbėgimas ant žaliosios vejos, tramdyti žmones teko apsaugos darbuotojams. O kai kas savo pilvą aptraukti sumąstė su nebeegzistuojančios Sovietų Sąjungos simbolika...

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškopė po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimėmusių trečias vietas pogrupiuose. Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Euro 2020 aštuntfinalio poros

Aštuntfinalių poros:

Velsas – Danija (birželio 26 d., Amsterdamas)

Italija – Austrija (birželio 26 d., Londonas)

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)