Ispanija Euro 2020 čempionate kaip reikiant patampė nervus savo rinktinės gerbėjams.

Pirmame mače Sevilijoje aikštės šeimininkai be įvarčių išsiskyrė su Švedija, antrame mače neįveikė lenkų (1:1). Po dviejų mačų Ispanija neturėjo kur trauktis. Tik lemiamame trečiame ture 5:0 sutriuškino Slovakiją ir pelnė bilietą į aštuntfinalį.

Pirmą sykį Europos čempionatuose penkis įvarčius per rungtynes sumušę ispanai taip pat pakartojo pirmenybių pergalės didžiausiu skirtumu rekordą, kuriuo dalinsis su Prancūzija, Danija, Nyderlandais ir Švedija.

A. Morata prasitarė apie patirtus psichologinius išpuolius ir buvo įsitikinęs „La Roja“ galimybėmis patekus į Euro 2020 aštuntfinalį.

„Po mačo su Lenkija negalėjau užmigti 9 valandas. Sulaukiau grasinimų, įžeidimų mano šeimai, kai kurie mirusių vaikų linkėjo. Bet viskas gerai, galbūt prieš kelerius metus būčiau išsigandęs po tokių žodžių“, – prisipažino A. Morata.

„Gal neatlikau tinkamai savo darbo aikštėje. Aš suprantu, mane kritikuoja, nes neįmušiau įvarčio, bet norėčiau, kad žmonės pabandytų suvokti mano situaciją, kaip jie reaguotų, jei sulauktų tokių grasinimų.

Stengiuosi telefoną laikyti kuo toliau nuo savęs. Man neramu dėl to, jog žmonės atakuoja mano žmoną“, – tvirtino Ispanijos rinktinės puolėjas.

„Žmonės man švilpė, bet aš atiduodu viską, aukoju sveikatą už savo nacionalinę komandą. Jei būtume laimėję 3:0 prieš Švediją ar Lenkiją, stadione tai sukeltų eurofijos bangą“, – savo nuoskaudas liejo A.Morata.

Futblininkas buvo paklaustas ir apie nepataikytą 11 m baudinį rungtynių su Slovakija pradžioje.

„Didžiuojuosi galėjęs realizuoti 11 m baudinį. Mačiau, kad niekas nepaėmė kamuolio, laukiau, ar atsiras norinčių imtis atsakomybės. Galiausiai aš jį paėmiau ir stojau prie 11 m žymos. Smūgiavau ir nepataikiau. Daugelis klysta.

Ikeras Casillasas, Raulis, Pepe Reina bei daugelis kitų man patarė nesureikšminti kritikos“, – prisipažino A. Morata.

Futbolininkas atskleidė, jog naudojasi rinktinės gretose esančio psicholo paslaugomis.

„Jis mums labai padeda. Labai gera turėti žmogų, kuris tave supranta ir išklauso kiekvieną kartą, kai tau to reikia“, – prisipažino puolėjas.

Jis teigė, jog komandoje yra pakankamai daug žvaigždžių, jog komanda pretenduotų į aukščiausius apdovanojimus.

„Mes turime žvaigždžių. Jordi Alba, Koke, Gerardas Moreno. Man jie yra žvaigždės. Ką mes galime padaryti, tai sunkiai dirbti.

Nemanau, kad atsiliekame žingsniu nuo Vokietijos, Prancūzijos ar Portugalijos. Turime galvoti, kur mes turime pranašumų prieš visas ekipas.

Pasirašyčiau daugiau nebežaisti ar nebemušti įvarčių su sąlyga, jog tapsime Europos čempionais“, – kalbėjo A. Morata.

Aštuntfinalių poros:

Velsas – Danija (birželio 26 d., Amsterdamas)

Italija – Austrija (birželio 26 d., Londonas)

Nyderlandai – Čekija (birželio 27 d., Budapeštas)

Belgija – Portugalija (birželio 27 d., Sevilija)

Kroatija – Ispanija (birželio 28 d., Kopenhaga)

Prancūzija – Šveicarija (birželio 28 d., Bukareštas)

Anglija – Vokietija (birželio 29 d., Londonas)

Švedija – Ukraina (birželio 29 d., Glazgas)

Euro 2020 aštuntfinalio poros
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)