Grupės kovas su 4-iais taškais baigę kroatai dėl geresnio įvarčių santykio užėmė antrą vietą, treti liko į aštuntfinalį taip pat patekę čekai, kurie trečiame ture 0:1 nusileido anglams.

Blankiai čempionatą pradėję kroatai sužaidė geriausias savo rungtynes, nors po pirmo kėlinio rinktinės sirgaliai turėjo jausti nerimą.

Į Nikolą Vlasičiaus įvartį 17 minutę škotai atsakė tiksliu Callumo McGregoro smūgiu pirmo kėlinio gale. Lygus rezultatas skandino abi rinktines.

Po pertraukos ryškiai suspindo Luka Modričius: 62 min. fantastiškas jo įvartis išvedė kroatus į priekį, o 77 min. po jo perdavimo kampinio metu galva pasižymėjo Ivanas Perišičius.

Škotai per likusį laiką pasaulio vicečempionų nebenustebino ir patyrė nesėkmę 1:3.

Toks rezultatas liūdina ukrainiečius, kurie C grupėje liko treti su 3 taškais, dabar jų akys kryps į E ir F grupių lemiamas kovas.

Jie į kitą etapą patektų tik tokiu atveju, jei E arba F grupėje viena iš trečią vietą užėmusių komandų nesurinks daugiau nei 3 taškus bei turės neigiamą įvarčių santykį.

Kroatija aštuntfinalyje pirmadienį susitiks su E grupėje 2 vietą užėmusia rinktine. Anglų antradienį laukia F grupės 2 vieta.

Rungtynių vaizdo apžvalgą rasite čia.

Rezultatas

Kroatija 3 – 1 Škotija

17' [1:0] Nikola Vlasičius

42' [1:1] Callum McGregor

62' [2:1] Luka Modričius

77' [3:1] Ivanas Perišičius



RUNGTYNIŲ EIGA

Rungtynių pabaiga!

77 min. po kampinio ir L. Modričiaus perdavimo galva pasižymėjo I. Perišičius (3:1).

Kroatai pasiekė savo: 62 min. fantastiškas Luka Modričiaus smūgis maždaug iš 20 metrų nepaliko jokių vilčių D. Marshallui, kroatai priekyje 2:1! Rezultatyvų perdavimą atliko Mateo Kovačičius.

Labai arti tikslo liko I. Perišičius, 56 min. nuo įvarčio gelbėjo škotų vartininkas D. Marshallas. Tiesa, net jei kroatas būtų pasižymėjęs, įvartis nebūtų užskaitytas dėl nuošalės.

54 min. kampinis prie škotų vartų, šeimininkai apsigynė be didelio vargo.

Antrą mačo pusę komandos pradėjo be korekcijų sudėtyse.

Teisėjas skelbia pirmo kėlinio pabaigą.

43 min. rezultatą išlygino Callumas McGregoras: po užsitęsusios atakos kamuolys atšoko šiam saugui, kuris tiksliai maždaug iš 16 metrų smūgiavo į kairįjį vartų kampą (1:1)!

32 min. pakeistas traumą patyręs Grantas Hanley, vietoj jo aikštėje Scottas McKenna, kuris po poros minučių nubaustas geltona kortele.

23 min. koks gaisras prie gynyboje klydusių kroatų vartų: škotai turėjo gerą progą išlyginti rezultatą, bet Johno McGinno smūgis kiek per silpnas.

17 min. įvartį pelnė Kroatija: po perdavimo iš krašto kovą „antrame aukšte“ laimėjo Ivanas Perisičius, pirmas prie kamuolio suskubęs Nikola Vlasičius tiksliai nukreipė kamuolį į vartus – 1:0.


Susitikimas vyko Glazge.

Kraotai čempionatą pradėjo 0:1 nesėkme prieš anglus, antrame mače 1:1 išsiskyrė su čekais.

Škotija pirmame mače 0:2 nusileido čekams, antrame – 0:0 išsiskyrė su anglais. Po tašką turinčius kroatus ir škotus šiame ture tenkino tik pergalė.

Škotijos rinktinė prieš žūtbūtines antradienio rungtynes su Kroatija neteko naujosios savo žvaigždės Billy Gilmouro.

Londono „Chelsea“ (Anglija) priklausantis 20-metis saugas užsikrėtė koronavirusu ir turėjo izoliuotis dešimčiai dienų. Praėjusiame škotų mače su anglais (0:0) būtent jis buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)