Vienintelio įvarčio autoriumi 12 minutę tapo galva pasižymėjęs Raheemas Sterlingas.

Garetho Southgate'o auklėtiniai per visą pirmąjį etapą taip ir nepraleido įvarčio į savo vartus. Tiesa, ir patys buvo tikslūs tik du kartus: abusyk būtent R. Sterlingas.

Iš šios grupės į atkrintamąsias varžybas pateko Anglija, Kroatija ir Čekija.

Antradienio rungtynes praleido du Anglijos komandos atstovai – Masonas Mountas ir Benas Chilwellas, kurie kontaktavo su COVID-19 susirgusiu Škotijos futbolininku Billy Gilmouru ir atsidūrė priverstinėje saviizoliacijoje.

Rungtynių eiga:

Čekijos rinktinės starto sudėtis: Vaclikas, Coufalas, Čelustka, Kalas, Borilas, Holešas, Součekas, Masopustas, Darida, Jankto, Schickas.

Anglijos rinktinės starto sudėtis: Pickfordas, Walkeris, Stonesas, Maguire'as, Shaw, Phillipsas, Rice'as, Saka, Grealishas, Sterlingas, Kane'as.

Jau 2 minutę puikaus perdavimo sulaukęs Raheemas Sterlingas iššoko vienas prieš varžovų vartininką Tomašą Vacliką ir permetė per jį kamuolį, tačiau šis atsitrenkė į virpstą.

12 min. „Manchester City“ puolėjas reabilitavosi: Jackas Grealishas aštriai skersavo kamuolį į baudos aikštelę, o joje galva reikalus sutvarkė R. Sterlingas – 0:1.

Kėlinio viduryje geros progos nerealizavo atakos smaigalyje atsidūręs Harry Kane'as, kurio bandymą iš arti atrėmė T. Vaclikas.

35 min. čekai galėjo išlyginti rezultatą, tačiau Tomašas Součekas iš dėkingos situacijos šovė pro šalį.

Pirmas kėlinys baigėsi anglams pirmaujant 1:0.


Antrasis kėlinys prasidėjo atsargiai ir per pirmas dvidešimt jo minučių itin pavojingų epizodų sukurta nebuvo.

Panašu, kad toks rezultatas tenkino abi komandas, nes nė viena jų nesiryžo rizikuoti.

75 min. Čekijos futbolininkai kėlė kampinį, bet anglai tvarkingai apsigynė.

83 min. pakeisti skaičius švieslentėje pamėgino Tomašas Pekhartas. Visgi jo smūgis sukantis skriejo šalia.

Per visą antrą kėlinį savo oponentams nė sykio taip ir nepagrasinę anglai atsilaikė ir šventė pergalę 1:0.


Tris kartus pasižymėjęs Čekijos rinktinės puolėjas Patrikas Schickas kartu su portugalu Cristiano Ronaldo dalinasi rezultatyviausio turnyro žaidėjo vardą.

Jau žinomos dvi aštuntfinalio poros: Italija–Austrija ir Velsas–Danija.

Įdomu, kad anglai su čekais susitiko ir antrankoje į Euro 2020. Tuomet komandos pasidalino po pergalę namuose – 5:0 Londone ir 2:1 Prahoje.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)