Alanas „Bankera“ pranešime spaudai pasakoja ne tik apie futbolą, bet ir apie tai, kas atvedė jį į Lietuvą, ką šiuo metu jis veikia ir kaip reklamuoja šalį kitiems užsieniečiams.

Buvęs profesionalus futbolo žaidėjas, rungtyniaudamas Brazilijoje patyrė daugybę traumų, turėjo iškentėti tris operacijas. Tuomet vienas iš Alano vadybininkų pasiūlė jam nuvykti padirbėti ir pagyventi Lietuvoje.

Tai turėjo būti laikina komandiruotė, kad futbolininkas pailsėtų nuo intensyvaus varžybų ritmo, atgautų formą ir grįžtų į Braziliją, tačiau vyras teigia įsimylėjęs Vilnių ir visam laikui liko čia, tik retkarčiais grįždamas pas Brazilijoje likusią didelę šeimą. Vyras neapleido futbolo ir Lietuvoje: žaidė vietos klubuose Alytuje, Kėdainiuose.

„Lietuvoje gyvenu jau septynerius metus. Per tą laiką pramokau ir lietuviškai, tačiau turiu pripažinti, kad jūsų gramatika labai sudėtinga ir išmokti kalbą buvo gana sunku. Džiugu, kad Vilniuje galima susikalbėti ir anglų kalba“, – pasakoja A. Leite, pripažindamas, kad tam tikra prasme visas jo gyvenimas iki atvykimo į Lietuvą buvo susijęs su futbolu.

„Dar nuo paauglystės daugiau nieko neveikiau. Jau būdamas penkiolikos metų treniravausi nuo ryto iki vakaro. Mokyklą lankiau tik vakarais. Buvo daugybė spaudimo, sunkaus darbo, kad pasiekčiau geriausių rezultatų, nes pretendavau žaisti dideliame Brazilijos futbolo klube „Atletico Paranaense“.

Net ir palikęs profesionalų futbolą, vyras ir toliau juo domėjosi. Šiuo metu jis stebi ir UEFA Europos futbolo čempionatą, kuriame serga už Ukrainos rinktinę, nes joje žaidžia brazilo draugas Marlosas, su kuriuo bendrauja nuo pat vaikystės.

Žaisti į Ukrainą brazilas Marlosas persikėlė dar 2014-aisiais, o vėliau gavo ir šios šalies pilietybę.

Marlosas

Alano nuomone, stipriausia šio čempionato rinktinė – Prancūzijos. Taip pat praeityje buvusiam profesionaliam futbolininkui labai patinka italai, kurių komandos sudėtyje, beje, taip pat žaidžia trys brazilai (Emersonas Palmieri, Jorginho ir Rafaelis Toloi).

Kalbėdamas apie esminius skirtumus tarp lietuvių ir brazilų, Alanas tvirtina, kad jų ne tiek ir daug: „Ir lietuviai, ir brazilai labai draugiški ir šilti žmonės. Tik lietuviai galbūt nereiškia taip ryškiai savo emocijų bendraudami. Bet ilgiau pabendravus ir lietuviai tampa labiau draugiški ir atviresni. Be to, tai labai išsilavinusi tauta, kalbanti net keliomis kalbomis“.

Pristatydamas Lietuvą savo draugams užsieniečiams, Alanas pirmiausiai akcentuoja, kad tai – labai saugi šalis. Vyras labiausiai grožisi Vilniaus senamiesčiu, jo gamta ir architektūra.

„Savo draugams pirmiausiai aprodau Katedros aikštę ir Gedimino pilį. Taip pat čia labai gražios bažnyčios. Brazilai labai tikintys žmonės, todėl jiems didelį įspūdį daro Švč. Trejybės bažnyčia, kuri pasaulyje žinoma dėl joje esančio Dievo Gailestingumo paveikslo. Apibendrinčiau, kad Vilnius kaip gana nedidelis pasaulio mastu miestas turi visus didelio miesto privalumus. Man tai svarbiausia. Tuo tarpu dar vienas didelis malonumas yra tai, jog Vilniuje gali patirti visus keturis metų laikus, kai Brazilijoje jų tik du: žiema ir vasara“, – pasakoja A. Leite.

Alanas Leite / Foto: Bankera

Be domėjimosi futbolu, vyras taip pat yra mėgėjas – investuotojas: perka akcijas, investuoja į bitkoinus, kitas kriptovaliutas. Prieš ketverius metus vyro pomėgis tapo ir jo tiesioginiu darbu: brazilas įsidarbino lietuviškoje fintecho įmonėje „Bankera“.

Fintechas, kriptovaliutos, brazilo nuomone, yra neabejotina ateitis ne tik Lietuvai, bet ir visam globaliam pasauliui.

„Finansinių technologijų įmonės auga ir stiprėja, pradeda sudaryti rimtą konkurenciją tradiciniams bankams, o ateityje, jeigu pastarieji nesikeis, senuosius bankus paliks gerokai nuošalyje. Tad ateityje ir tradicinių bankų laukia didelės permainos“, – apibendrina Alanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)