Tuo metu Ukraina C grupėje su trimis taškais liko trečioje vietoje. Dabar ukrainiečiai turės tikėtis palankių rezultatų, jog toks pasiekimas C grupėje leistų jiems patekti į aštuntfinalį.

Grupės lyderiai Nyderlandai paskutiniame mače 3:0 sutriuškino Šiaurės Makedoniją ir pasiekė trečią pergalę iš trijų.

Trečią kartą Europos čempionato finaliniame etape dalyvaujanti Austrija pirmą kartą iškopė į atkrintamąsias varžybas.

Ukraina - Austrija


RUNGTYNIŲ EIGA

Arbitras skelbia rungtynių pabaigą: 1:0 Austrijos pergalė!


88 min. arti tikslo liko Sergejus Sydorčukas: iš aštraus kampo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia vartų.

Kamuolio kontrolę perėmę ukrainiečiai dažnai viešėjo austrų aikštės pusėje, tačiau didelio pavojaus prie D. Bachmanno saugomų vartų nesukūrė.

Vos kamuolio į savo vartus nenukreipė austras S. Laineris. Po dar vieno kampinio austrai sėkmingai apsigynė.

Po pertraukos A. Ševčenka vietoj Ruslano Malinovskio į aikštę metė Viktorą Cygankovą, kuris įnešė energijos Ukrainos puolime.

Dar viena Ukrainos gynėjų klaida: jau per teisėjo pridėtą pirmo kėlinio laiką, į vartų plotą smūgiavo M. Arnautovičius.

Puiki proga M. Arnautovičiui, kuris 42 min. po perdavimo iš krašto iš labai dėkingos situacijos nenukreipė kamuolio į vartus.

Labai pavojingas Konrado Laimerio smūgis, 37 min. nuo įvarčio gelbėjo Ukrainos vartų sargas, kamuolį nukreipęs už galinės linijos. Tai jau 9-as austrų smūgis vartų link ir antrasis į vartų plotą.

32 min. pakeistas susižeidęs įvarčio autorius Ch. Baumgartneris, vietoj jo aikštėje Alessandro Schopfas.

28 min. pirmas pavojingas epizodas prie austrų vartų. Po Mykola Šaparenkos smūgio nuo įvarčio gelbėjo vartininkas Danielis Bachmannas.

21 min. austrai išsiveržia į priekį! Po kampinio Christophis Baumgartneris koja kamuolį nukreipė į Georgo Busčano ginamus vartus (1:0).

18 min. pirmas kampinis ir prie austrų vartų, tačiau kovoje dėl kamuolio arbitras fiksuoja pražangą ukrainiečiams.

Dar vienas kampinis prie Ukrainos vartų, 17 min. arti tikslo liko Marko Arnautovičius, nepasiekęs kamuolio po perdavimo iš krašto.

Beje, stadione kur kas geriau girdisi Ukrainos rinktinės sirgaliai, kurie skambiai užtraukė gerai žinomą, Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nešlovinančią dainą.

Per pirmas 15 min. kamuolio kontrolė priklausė austrams, kurie dukart kėlė kampinius, o Ukraina dar nė karto nesmūgiavo vartų link.

3 min. A. Jarmolenkos reidas dešiniu kraštu, po perdavimo kamuolį gaudė vartininkas.

Rungtynės tarp austrų ir ukrainiečių vyko Bukarešte (Rumunija).

Austrų strategas Franco Foda mačą vadino „finalu“, nors lygiųjų atveju austrams būtų pakakę taško norint kovoti aštuntfinalyje.

„Mes nežinome, ar pakaktų 4-ių taškų. Dėl to bus svarbu nuo pirmų minučių į aikštę žengti su mintimis tik apie pergalę. Patekimas į kitą etapą mums būtų didelis pasiekimas.

Visų pirma, mes žaidžiame už mūsų šalį. Padarysime viską, ką galime, jog pasiektume šį tikslą. Tai didelis iššūkis ir tai mus turi motyvuoti šioms rungtynėms“, – prieš mačą teigė austrų strategas F. Foda.

Ši rinktinė Europos čempionato finaliniame etape žaidžia trečią kartą, tačiau dar niekada nebuvo įveikusi grupių etapo.

Christoph Baumgartner, Austrija

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys Euro 2020 pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)