Turkijos ekipa puikiai pasirodė atrankos varžybose, praėjusį pavasarį startavusią pasaulio čempionato kvalifikaciją taip pat pradėjo įkvepiančiomis pergalėmis prieš Nyderlandus ir Norvegiją.

Tačiau svarbiausiu metu Šenolo Gunešo auklėtiniai buvo neatpažįstami.

A grupės autsaideriai pralaimėjo Italijai, Velsui ir Šveicarijai bendru santykiu 1:8, ir rezultatas šiuo atveju visiškai atitinka vaizdą aikštėje.

Toks pasirodymas smarkiai atsilieps iki šiol gimtinėje itin gerbto Š. Gunešo reputacijai. 69-erių veteranas praeityje vedė tautiečius į didžiausią jų pergalę 2002-aisiais, kuomet pasaulio čempionate užimta trečia vieta.

Savo požiūrį į trenerį sirgaliai atvirai reiškė jau sekmadienio rungtynėse su šveicarais, vykusiose gretimame Azerbaidžane.

Nors prieš tai palaikyti rinktinės į Baku buvo atvykęs pats prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, paskutiniame mače turkų aistruoliai švilpė savo numylėtiniams. Garsiausiai nepasitenkinimas liejosi būtent ant Š. Gunešo galvos, kai šis po pertraukos vėl pasirodė greta aikštės.

Simboliška, kad trenerio sprendimas galėjo kainuoti turkams ir vienintelį jų įvartį turnyre.

Kaip rašo „Hurriyet“, antrame kėlinyje Š. Gunešas jau buvo paruošęs keitimą, ketindamas ant suolo pasodinti Irfaną Kahveci – reikalingi dokumentai jau buvo įteikti UEFA atstovui, futbolininko marškinėlių numeris net spėjo įsižiebti stadiono švieslentėje.

Kaip tik tą akimirką 25-erių Stambulo „Fenerbahče“ saugas įspūdingu tolimu šūviu sušvelnino turkų atsilikimą.

Suprasdamas, kad būtų keista išimti iš žaidimo ką tik pasižymėjusį auklėtinį, Š. Gunešas keitimą atidėjo beveik 20 minučių.

Chaoso turkų gretose buvo apstu, ir dėl to viena po kitos atsiprašinėjo komandos žvaigždės.

„Galvojome, kad šiam turnyrui pasiruošėme labai gerai, bet galbūt perdegėme. Atsiprašome visos šalies dėl gėdingų rezultatų. Šalis mums įteikė šiuos marškinėlius, o mes juos vilkėjome netinkamai. Mūsų galvos ir kojos judėjo skirtingomis kryptimis. Dar kartą visų atsiprašome“, – kalbėjo kapitonas Burakas Yilmazas iš Prancūzijos čempionų „Lille“ klubo.

„Mums trūko patirties, nes esame labai jauna komanda. Atsiprašome tautos, kad ją nuvylėme, bet neturime nuleisti galvų – priekyje laukia dar daug čempionatų“, – sakė Hakanas Čalhanoglu, kuris iš „Milan“ netrukus turėtų persikelti į Italijos čempionų Milano „Inter“ gretas.

„Dievas mato, esame labai nuliūdę. Nesitikėjome, kad viskas taip susiklostys. Sunku tai apsakyti žodžiais. Bet pasitikiu savo komandos draugais, kitame turnyre būsime geresni“, – antrino kito Italijos grando Turino „Juventus“ atstovas Merihas Demiralis.

Tik klausimas, ar kitame turnyre rinktinėje bus Š. Gunešas, nors jo sutartis turėtų galioti dar dvejus metus.

Kai kurie aistruoliai juokais net prašo vietoje jo rinktinės strategu paskirti Stambulo „Anadolu Efes“ klubą į triumfą krepšinio Eurolygoje šiemet atvedusį Erginą Atamaną.

O Turkijos žiniasklaida piktinasi, jog Š. Gunešo vadovaujamą rinktinę 3:0 sutriuškinusioje Italijoje net elitinių klubų treneriai uždirba mažiau nei turkas, kurio metinis atlyginimas siekia 3 mln. eurų.

„Nemanau, kad jam kas nors pasiūlytų darbą kurioje nors iš stipriausių Europos lygų kad ir už keturgubai mažesnius pinigus“, – rašė „Haberturk“ futbolo apžvalgininkas Fatihas Altayli.

Primename, kad vietas aštuntfinaliuose iš A grupės komandų užsitikrino Italija ir Velsas, o Šveicarija lauks palankių rezultatų kitose grupėse, tikėdamasi būti tarp keturių stipriausių trečiąsias vietas užėmusių ekipų.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)