Vokietijos rinktinės kapitonas specialų LGTB+ bendruomenę palaikantį raištį ant rankos ryšėjo per Euro 2020 rungtynes su Prancūzija ir Portugalija, o taip pat kontrolinėse rungtynėse su Latvija.

UEFA buvo pradėjusi tyrimą, vaivorykštė spalvų raištį traktuodama kaip politinį simbolį. Tokius UEFA griežtai draudžia.

Vokietijos futbolo federacija patvirtino, kad UEFA tyrimas buvo nutrauktas, nes minėtas raištis simbolizuoja „komandos įvairovę ir skirtas geriems tikslams“.


Birželis yra „Pasididžiavimo mėnuo sporte“, skirtas didesnei įvairovei. M. Neueris šį mėnesį ryši vaivorykštės spalvų raištį, pabrėždamas komandos atvirumą ir toleranciją įvairovei bei skatindamas mažinti neapykantą ir atskirtį.

Dėl didelių COVID-19 apribojimų Anglijoje, UEFA svarsto perkelti Europos čempionato pusfinalius ir finalus iš Londono „Wembley“ stadiono į Budapešto „Puskas“ areną. Tačiau prieš tai pasisakė Danijos moterų rinktinės ir Londono „Chelsea“ žvaigždė Pernille Harder, sakydama, kad Vengrijos vyriausybės nuvylė neseniai priimdama prieš LGTB bendruomenę nukreiptas įstatymų pataisas.

„Mane labai nuvylė, kad Vengrijos parlamentas priėmė naujus prieš LGTB+ bendruomenę nukreiptus įstatymus, kurie kriminalizuoja švietimą ir LGTB turinio reklamavimą jauniems žmonėms. Mes LGTB+ bendruomenė, esame žmonės. Mes nusipelnėme būti laikome tokiais, kaip visi, – socialiniuose tinkluose rašo P. Harder. – Mano mintys yra su Vengrijos žmonėmis, ypač įvairiomis šalies LGTB bendruomenėmis. Futbolo pasaulis yra dar viena galimybė garsiai apie tai pasakyti. Tikiuosi, kad UEFA rimtai apie tai svarstys ir dėl to atsisakys planų perkelti UEFA 2020 finalus į Budapeštą“.


UEFA taip pat pradėjo tyrimą dėl atvirų diskriminacijos proveržių „Puskas“ arenoje per du jau įvykusius mačus tarp Vengrijos ir Portugalijos bei Vengrijos ir Prancūzijos. Stadione buvo matyti prieš LGTB+ nukreipti plakatai.


Visiškai skirtingai ruošiasi pasielgti vokiečiai, ketindami nuspalvinti Miuncheno areną LGTB vaivorykštės spalvomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)