Antrojo F grupės turo rungtynės šeštadienį baigėsi lygiosiomis 1:1.

Pirmo kėlinio pabaigoje šeimininkų gerbėjus į ekstazę pasiuntė Sėkešfehėrvaro „Fehervar“ klubo krašto gynėjas Attila Fiola, po prasiveržimo nuginklavęs Prancūzijos vartininką Hugo Lloris.

Pats 31-erių futbolininkas, panašu, taip pat patyrė emocijų perkrovą, nes nulėkęs prie tribūnos jis tiesiog aukštyn kojomis apvertė pakeliui pasipainiojusį televizijos žurnalistės darbo stalą.

Vengrus kiek apramino atsakomasis A. Griezmanno įvartis 66-ą min., vis dėlto ir lygiosios su pasaulio čempionais – daugiau nei garbingas rezultatas.

A. Griezmannui atrodo, kad iškovoti antrą pergalę Europos čempionate jo komandai sutrukdė primirštas žaidimo sausakimšame stadione jausmas.

„Nors žinojome, kad bus komplikuota, aikštėje mums buvo sunku megzti žaidimo ryšius. Tiesiog jau buvome įpratę žaisti tyloje“, – pareiškė „Barcelona“ (Ispanija) klubo puolėjas.

Tuo metu jo treneris Didier Deschampsas jokių pasiteisinimų neieškojo ir tikino esantis patenkintas pelnytu tašku.

„Vengrai žaidė savo gyvenimo rungtynes, pagarba jiems. Jie sulaukė didelio palaikymo, kuris akivaizdžiai suteikė jėgų. Varžovai gynėsi tikrai kokybiškai, panašiai kaip ir didžiąją mačo su portugalais dalį. Taškas – ne tai, ko tikėjomės, bet atsižvelgdami į visą kontekstą paimsime ir jį. Svarbiausia, kad prieš paskutines grupių etapo rungtynes visas kortas dar laikome savo rankose“, – kalbėjo 52-ejų specialistas.

Euro 2020: Vengrija - Prancūzija. Statistika

Jis patvirtino, jog antrame kėlinyje į kovą mestą ir po pusvalandžio pats pakeistas Ousmane'as Dembele patyrė kojos traumą, ir neatmetė galimybės atlikti rotacijų sudėtyje prieš paskutinio turo susitikimą su Portugalija.

Mačo baigti negalėjo ir dar pirmame kėlinyje pasitraukęs Vengrijos kapitonas Adamas Szalai. Nors iš pradžių atrodė, kad puolėjas neatlaikė 30 laipsnių kaitros Budapešte, komanda pranešė, jog iš tiesų jis susitrenkė galvą ir jautėsi apsvaigęs.

„Komanda sužaidė nepaprastai brandžiai taktiškai ir parodė užtektinai narsos bei širdies. Mes turime savo limitus, bet ateičiai ši patirtis bus nepaprastai vertinga“, – rungtynes komentavo vengrus treniruojantis italas Marco Rossi.

Įdomiausius dvikovos epizodus galite pamatyti čia.

Primename, kad kitame F grupės susitikime Vokietija 4:2 įveikė titulą ginančius portugalus.

Lemiamuose mūšiuose ateinantį trečiadienį prancūzai žais su portugalais, o vengrai – su vokiečiais. Kol kas visos komandos dar turi vilčių pratęsti pasirodymą aštuntfinalyje.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)