Švedai iškovojo pergalę 1:0 (0:0).

Prieš rungtynes Švedijos rinktinės sudėtį papildė čempionato pradžią dėl teigiamų koronaviruso testų praleidę Dejanas Kulusevskis ir Mattiasas Svanbergas, o slovakai išvakarėse neteko COVID-19 užsikrėtusio Deniso Vavro.

Akistata prasidėjo atsargia žvalgyba ir mėginimais pagrasinti varžovams po standartinių situacijų.

Pirmame kėlinyje taktinė kova virė beveik vien tik aikštės viduryje, o vienintelį į vartų plotą skriejusį smūgį atliko švedai. Tiesa, nors pergalės jiems reikėjo labiau, kiek suaktyvėję Janne Anderssono auklėtiniai buvo tik kėlinio viduryje.

58-ą min. komandos pagaliau pažadino iš snaudulio tribūnas Sankt Peterburge. Iš pradžių Švedijos vartininko Robino Olseno budrumą smūgiu galva patikrino Jurajus Kucka, iškart po to kitoje aikštės pusėje analogiškais mėginimais atsakė Ludwigas Augustinssonas ir Marcusas Danielsonas.

67-ą min. progą rado ir Švedijos jaunasis talentas Alexanderis Isakas, taip pat galva smūgiavęs kiek virš skersinio. Netrukus tas pats San Sebastiano „Real Sociedad“ (Ispanija) puolėjas vartininką Martiną Dubravką atakavo jau mušdamas koja po efektingo prasiveržimo.

75-ą min. pusiausvyra Sankt Peterburge galiausiai buvo sulaužyta. M. Dubravka savo baudos aikštelėje nugriovė po keitimo pasirodžiusį Robiną Quaisoną, o skirtą 11 m baudinį šaltakraujiškai realizavo Emilis Forsbergas.

Permaina švieslentėje gerokai išaugino žaidimo tempą aikštėje, vis dėlto rungtynių pabaigoje švedai gynėsi be didesnių klaidų ir atlaikė paskutinį oponentų šturmą, išlikdami viena iš komandų, šiame čempionate dar nepraleidusia įvarčio.

Rungtynių santrauką galite pamatyti čia.

Rezultatas

Švedija 1 – 0 Slovakija
77' [1 – 0] Emilis Forsbergas (11 m)


Pirmame ture slovakai 2:1 nuliūdino Lenkiją, o švedai be įvarčių išsiskyrė su Ispanija.

Kitose grupės rungtynėse šeštadienį ispanai Sevilijoje priims lenkus.

Antrą kartą iš eilės į Europos čempionato finalinį etapą iškopę slovakai mėgina bent jau pakartoti 2016-ųjų pasirodymą ir įveikti grupių etapo slenkstį.

Švedams to padaryti nepavyko tris pastaruosius čempionatus iš eilės – atkrintamosiose varžybose skandinavai nedalyvavo nuo pat 2004-ųjų.

FIFA reitinge Švedija žengia 18-a, Slovakija – 36-a. Europos pirmenybėse jų keliai susikryžiavo pirmą kartą.

Tarpusavio akistatose slovakams vis dar nepavyko švęsti nė vienos pergalės: keturiskart laimėjo švedai, dvejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Pirmą etapą komandos užbaigs birželio 23 d. Švedija kausis su Lenkija, Slovakija – su Ispanija.


Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)