Čekai pirmavo po 37 minutę Patricko Schicko realizuoto 11 metrų baudinio, bet kroatai iškart po pertraukos pelnė išlyginamąjį įvartį. Jo autoriumi 47 min. tapo Ivanas Perišičius.

Pasaulio vicečempionai turnyrą pradėjo nesėkmingai ir 0:1 neatsilaikė prieš Anglijos komandą, o Čekijos futbolininkai po puikaus to paties Patriko Schicko dublio 2:0 pranoko Škotiją.

Kroatai su čekais kovojo ir 2016-ųjų pirmenybėse. Tuo metu buvo užfiksuotos lygiosios 2:2.

Rungtynių eiga:

Kroatijos rinktinės starto sudėtis: Livakovičius, Vršaljko, Vida, Lovrenas, Gvardiolas, Modričius, Kovačičius, Brekalo, Kramaričius, Rebičius, Perišičius.

Čekijos rinktinės starto sudėtis: Vaclikas, Coufalas, Čelustka, Kalas, Borilas, Holešas, Součekas, Masopustas, Darida, Jankto, Schickas.

Nors turnyro lentelė spaudė kroatus, aktyviau dvikovą pradėjo čekai, kurie perkėlė žaidimą prie varžovų vartų ir 18 minutę Patrikas Schickas buvo arti to, kad išvestų saviškius į priekį, tačiau deramai nepataikė į kamuolį.

23 min. gražia kombinacija atsakė kampinį įžaidęs Luka Modričius ir Ivanas Perišičius, bet šiam smūgis iš baudos aikštelės nepavyko.

33 min. gaisras kilo jau kitoje aikštės pusėje po čekų kampinio. Jo metu Dejanas Lovrenas alkūne prakirto nosį ir pasiuntė į nokdauną P. Schicką, o po VAR ir netgi teisėjo peržiūros buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį po kelių minučių šaltakraujiškai realizavo atsigavęs ir kraują nusivalęs pats nukentėjusysis – 1:0.


Jau po akimirkos rezultatas vėl galėjo būti lygus, tačiau iš dėkingos padėties pro šalį pramušė Ante Rebičius.

Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi, 1:0 pirmavo Čekijos komanda.


Po pertraukos kroatai į aikštę grįžo nusiteikę gerokai ryžtingiau ir jau 47 min. atstatė status quo 1:1. Puikiu smūgiu dešine koja pasižymėjo I. Periščius, kuris sulaukė tikslaus Andrejaus Kramaričiaus perdavimo.


52 min. Tomašas Součekas pabandė sugrąžinti čekams persvarą, tačiau iš toli šovė šalia vartų.

Kėliniui įpusėjus žaidimas išsilygino, o komandos vien tik gynybos apkasuose nelindėjo.

72 min. dar vienas pavojingas kroatų išpuolis vos nesibaigė Nikolos Vlašičiaus įvarčiu – kamuolys po techniško jo šūvio praskriejo per kelis centimetrus nuo virpsto.

Netrukus ne ką grėsmingesne ataka atsakė ir čekai, bet 18-mečiui Adamui Hložekui lemiamoje stadijoje pritrūko patirties.

Finalinis arbitro švilpukas paskelbė kovingas lygiąsias 1:1.

Paskutiniame D grupės ture susikaus Kroatija su Škotija ir Čekija su Anglija.

Europos futbolo čempionate dėl vietos kitame etape, aštuntfinalyje, jau ramios trys rinktinės – po dvi pergales iškovojusios Italija, Belgija ir Nyderlandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)