Danijos futbolo federacija ketvirtadienį oficialiai pranešė, kad 29 metų Milano „Inter“ žaidėjui atlikta operacija – jam implantuotas kardioverteris defibriliatorius.

„Christianui buvo atlikti išsamūs širdies tyrimai ir buvo nuspręsta, kad jam reikės implantuojamo kardioverterio defibriliatoriaus. Šis prietaisas reikalingas, kad būtų išvengta širdies ritmo sutrikimų“, – teigiama pranešime žiniasklaidai.

Ch. Eriksenas sutiko su gydytojų sprendimu, tam pritarė ir danų, ir tarptautiniai ekspertai. Futbolininkas lieka ligoninėje ir kalba, kad „šiomis aplinkybėmis“ jaučiasi gerai. Danijos futbolo federacija prašo visus kol kas suteikti Christianui ir jo šeima privatumo.


Ch. Eriksenas aikštėje sukniubo baigiantis pirmajam kėliniui rungtynėse su Suomija. Jam atgaivinti prireikė defibriliatoriaus.

Vokiečių gydytojas Jensas Kleinfeldas, pirmasis suskubęs į pagalbą danui pasakojo: „Maždaug po 30 sek. jis atmerkė akis ir galėjau su pasikalbėti. Tai buvo labai jautrus momentas, nes tokiais atvejai sėkmė širdies smūgį patyrusiuosius lydi daug rečiau“.

Gydytojas tuomet paklausė Ch. Eriksono, ar jis sugrįžo, o futbolininkas atsakė: „Taip, aš esu vėl čia. Velnias, man juk tik 29 metai“.

Taip J. Kleinfeldas įsitikino, kad žaidėjo smegenys nėra pažeistos ir jis visiškai sąmoningas.

Danijos rinktinė pralaimėjo tas rungtynes 0:1, o kitas žaidžia ketvirtadienį su belgais. Pastarieji ketina 10-ą rungtynių minutę išspirti kamuolį iš aikštės ir skirti minutę plojimų Ch. Eriksonui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)