Stanislavo Čerčesovo auklėtiniai antrose B grupės rungtynėse Sankt Peterburge trečiadienį 1:0 (1:0) nugalėjo šio turnyro debiutantę Suomijos nacionalinę ekipą.

Pergalingą įvartį per teisėjo pridėtą pirmo kėlinio laiką pelnė Aleksejus Mirančiukas. Techniškai sužaidęs ir išmaudęs vangiai besigynusius varžovus jis kamuolį pasiuntė į viršutinį suomių vartų kampą.

„Galėjo ir turėjo padaryti daugiau“, – konstatuoja Tele-sport.ru žurnalistas Konstantinas Stolbovskij.

Žaidėjai nusiavė bucus ir apsiavė šlepetes. Nenoriu galvoti, jog toks buvo trenerio požiūris – sąmoningai atiduoti kamuolį, iniciatyvą ir teritoriją bandant išlaikyti minimalų pranašumą, įgytą prieš pat pertrauką.
Konstantinas Stolbovskij, Tele-sport.ru

„Pergalė, 3 taškai, yra intriga ir viltis. Esame visaverčiai EURO 2020 dalyviai bent jau iki birželio 21 dienos. Tik yra viena korekcija: ne laimėjo, o išvargo 3 taškus. Tikėjausi daugiau ir tikėjausi geriausio.

Rusijos rinktinė galėjo ir turėjo žaisti su suomiais kontroliuojant situaciją visas rungtynes. Ne pusę mačo, o visą susitikimą. Tam buvo visos galimybės, o jų ne visada norėjo ieškoti, kai to reikėjo“, – rašo Tele-sport.ru.

„Kyla klausimas kodėl? Atsakymas slypi mūsų genetiniame kode. Už 1:0 skiriami 3 taškai, o komandai nėra kitos užduoties, kaip tik laimėti, o pirmaujant – išlaikyti pergalingą persvarą. Ir jokio skirtumo, koks tai varžovas.

Nesvarbu, jog žaidžiama namie prieš Suomiją, Europos čempionato rungtynėse saugojome minimalią persvarą", – rašo žurnalistas, primindamas apie tai, kad reikėtų dėkoti VAR sistemai turėdamas omeny neįskaitytą įvartį pačioje rungtynių pradžioje.

Mat jau 4 min. suomiai įvarė siaubą Rusijos rinktinei po Teemu Pukki tikslaus smūgio galva, tačiau suomių džiaugsmas truko minutę: po VAR peržiūros teisėjas jo neįskaitė dėl nuošalės taisyklės pažeidimo.

„Suomiai labai vidutinės klasės komanda, žaidžianti nuo gynybos ir dažnai klystanti tiek taktiškai, tiek individualių pasirodymų metu. Tokia buvo Rusija mače su belgais.

Jei A. Mirančiukas nebūtų įmušęs įvarčio, antrasis kėlinys būtų prasidėjęs pagal tą patį scenarijų, tai yra rusams kontroliuojant žaidimą. Bet po įvarčio per pertrauką nutiko tai, ko aš labiausiai bijojau: Rusijos žaidėjai nusiavė bucus ir apsiavė šlepetes.

Nenoriu galvoti, jog toks buvo trenerio požiūris – sąmoningai atiduoti kamuolį, iniciatyvą ir teritoriją bandant išlaikyti minimalų pranašumą, įgytą prieš pat pertrauką.

Suveikė tas pats genetinis kodas, kurį sukūrė pora pastarųjų futbolo kartų: Rusijos rinktinė nuspaudžia stabdžio pedalą, nusileidžia į savo aikštės pusę, atiduoda kamuolį varžovams, taupo energiją ir skaičiuoja minutes iki finalinio švilpuko.

Be abejo, teisūs tie sakydami, kad tokiuose turnyruose žaidimo grožis nieko nereiškia, svarbu rezultatas. Sunku įsivaizduoti, koks bus rinktinės žaidimas birželio 21-ąją Kopenhagoje“, – rašoma Tele-sport.ru.

„Nesame tokie blogi, kaip manėme“, – konstatuoja „Championat“ portalo žurnalistas. „Pirmos Rusijos pergalės per paskutinius 7-is Europos čempionatų mačus gali pakakti, norint patekti į kitą etapą, bet geresnė mintis būtų atsiremiant į šią pergalę siekti daugiau“, – rašo „Championat“.

Savo pasirodymu laimingas Gintaro Staučės auklėtinis Matvei Safonovas, kuris džiaugėsi savo debiutu Europos čempionate.

„Laimėjome ir pavyko išlaikyti „sausus“ vartus. Nepradėjome rungtynių gerai, laimei, fiksuota nuošalė, kai suomiai pasižymėjo pradžioje. Kontroliavome situaciją, žaidėme gerai ir pelnytai laimėjome“, – džiaugėsi Rusijos vartų sargas.

Suomijos strategas: buvome verti bent taško

Suomijos rinktinės strategas Markku Kanerva po rungtynių manė, jog jo auklėtiniai buvo verti bent taško.

„Siekėme pergalės arba bent jau taško, kurio galbūt buvome verti. Kita vertus, negaliu sakyti, kad Rusija nenusipelno minimalios pergalės.

Esu patenkintas kova, kurią demonstravo mano komanda, ji yra būtina tokio pobūdžio rungtynėse. Sukūrėme progų įvarčiui, tačiau neišnaudojome jų, turime tobulėti“, – teigė suomių rinktinės strategas.

Suomijos žiniasklaida konstatuoja, jog kovoje dėl patekimo į kitą etapą rinktinei dar teks daug ką nuveikti.

„Žengtas žingsnis atgal, pirmadienį teks dėti du žingsnius į priekį“, – rašo „Helsingin Sanomat“ leidinys.

„Galimybė virto nusivylimu“, – konstatuojama „Turun Sanomat“ straipsnyje.

Ketvirtadienį belgai egzaminuos danus.

Lemiamas turas vyks birželio 21-ąją: Suomija susitiks su belgais, Rusija paliks Sankt Peterburgą ir Kopenhagoje susitiks su šeimininkais danais.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)