M. Arnautovičius žengė į aikštę nuo atsarginių suolo po pertraukos, tačiau toli gražu nebuvo tik statistas dvikovoje su Šiaurės Makedonijos rinktine.

Austrijos rinktinei pirmaujant 2:1 buvusi „Stoke City“ ir „West Ham“ žvaigždė padėjo tašką šiose rungtynėse, pelnydama trečiąjį įvartį savo šalies nacionalinei ekipai ir užtikrindama pirmuosius 3 taškus C grupėje.

Apėjęs vartininką M. Arnautovičius smūgiavo kamuolį į vartus ir tiesiog sprogo šventiniu džiaugsmu, kuris greitai virto žodine tirada varžovams.

Pastarąją netrukus nutraukė komandos draugai, o pribėgęs Austrijos rinktinės kapitonas Davidas Alaba net palaikė puolėjui už smakro.

O toji žodinė tirada buvo skirta albaniškų šaknų turintiems Egzonui Bejtulai ir Gjanni Alioski.

Marko Arnautovič

Pats M. Arnautovičius turi serbiško kraujo, jo tėvas – serbas, motina – austrė.

Galima prisiminti tvyrančią istorinę įtampą tarp Serbijos ir Albanijos bei Serbijos ir Šiaurės Makedonijos, visgi UEFA nusprendė, jog M. Arnautovičius kaltas dėl netinkamo elgesio, o ne dėl tautinės diskriminacijos.

Įsiaudrinusį futbolininką griežtai tramdė rinktinės kapitonas D. Alaba.

Marko Arnautovič

Po mačo, kurį austrai laimėjo 3:1, M. Arnautovičius „Instagram“ profilyje apgailestaudamas rašė, jog „jis nėra rasistas“, netrukus futbolininkas ištrynė savo paskyrą socialiniame tinkle.

„Buvo keletas karštų žodžių, dėl kurių norėčiau atsiprašyti, ypač savo draugų iš Šiaurės Makedonijos ir Albanijos.

Noriu labai aiškiai pasakyti vieną dalyką: aš nesu rasistas. Turiu draugų beveik kiekvienoje šalyje ir pasisakau už įvairovę. Visi mane pažįstantys žmonės tai žino“, - rašė Austrijos rinktinės žaidėjas.

Tuo metu Šiaurės Makedonija po pralaimėjimo pateikė oficialų skundą, kuriame futbolininkui „reikalavo griežčiausios bausmės“.

M. Arnautovičius praleis artimiausią Austrijos rinktinės akistatą su Nyderlandais, kuri vyks šį ketvirtadienį 22 val.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)