„Patekimą į kitą etapą skiriu visiems, kurie kentėjo ir vis dar kenčia nuo koronaviruso, – po pergalės 3:0 prieš Šveicariją kalbėjo du įvarčius trečiadienį pelnęs italų saugas M. Locatelli. – Norime ir toliau žmonėms dovanoti džiaugsmą“.

Atakuojančiu futbolu žavintys R. Mancini auklėtiniai į aštuntfinalį žengia jau kaip vieni iš Euro 2020 turnyro favoritų. Tačiau būtent favoritų etiketės kratosi vyriausiasis Squadra Azzurra treneris.

„Tai buvo fantastika, tačiau mūsų laukia dar ilgas kelias“, – kalbėjo 56 metų R. Mancini, pridurdamas, kad yra tokių rinktinių kaip Prancūzija, Portugalija ir Belgija, kurios per paskutinius metus labai patobulėjo ir yra žingsniu priekyje.

„Futbole gali visko nutikti. Man pasisekė, kad turiu fantastiškus žaidėjus, kurie dega noru žaisti, aikštėje jaučia malonumą ir nevengia rizikuoti“, – savo komandą gyrė strategas.

Įspūdingą Italijos rinktinės žaidimą atspindi ir skaičiai: ji šventė 10-ą pergalę iš eilės nepraleisdama nė vieno įvarčio ir kartu nepralaimi jau 29 rungtynių iš eilės. Nenuostabu, kad italai vis drąsiau ima svajoti apie Europos čempionų titulą po ilgos 53 metų pertraukos.

Euro 2020: Italija – Šveicarija

Sekmadienį Italija dėl grupės nugalėtojų vardo žais su Velsu, o šveicarams teks įveikti turkus, kad išsaugotų viltis prasibrauti į aštuntfinalį.

„Ir rezultatas, ir mūsų pastangos labai nuvylė, – po pralaimėjimo kalbėjo Šveicarijos rinktinės strategas Vladimiras Petkovičius. – Turime žvelgti į priekį ir būti pasirengę laimėti žūtbūtinį mūšį prieš Turkiją“.

Tiesa, ne viskas italams klojasi it sviestu patepta – rungtynėse su Šveicarija po 24 min. žaidimo dėl raumenų skausmo keitimo paprašė kapitonas Giorgio Chiellini. 36 metų Turino „Juventus“ gynėjas iš viso nacionalinius marškinėlius vilkėjo jau 109 rungtynėse. Kiek rimta futbolininko trauma paaiškės po medicininio patikrinimo.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11 skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalijos atstovai.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)