Kovodamas su varžovu pirmame kėlinyje Rusijos ekipos gynybos lyderis skaudžiai nukrito ant nugaros ir buvo išgabentas iš aikštės neštuvais.

Rusijos rinktinės atstovai pranešė, kad Maskvos CSKA klubo futbolininkas toliau bus stebimas komandos gydytojų, jo galimybės grįžti į aikštę Europos čempionate kol kas miglotos.

Rusai dėl traumos jau neteko patyrusio krašto gynėjo Jurijaus Žirkovo, tad dar vienas praradimas skaudžiai atsilieptų treneriui Stanislavui Čerčesovui.

Ateinantį pirmadienį jo auklėtiniai užbaigs grupių etapą maču su Danija.

Primename, kad trečiadienį rusai 1:0 įveikė suomius. Prieš tai komanda 0:3 neturėjo vilčių prieš Belgiją.

Tuo metu išvakarėse nerimą buvo sukėlęs kitas gynėjas Benjaminas Pavardas. Prancūzijos rinktinės atstovas rungtynėse su Vokietija (1:0) susidūrė galvomis su varžovu ir, kaip vėliau teigė pats, 10 ar 15 sekundžių buvo praradęs sąmonę.

Nepaisant to, 25-erių Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) žaidėjas užbaigė mačą, ir būtent tai atkreipė UEFA dėmesį.

UEFA kreipėsi į Prancūzijos ekipą, siekdama išsiaiškinti, ar ši laikėsi galiojančių protokolų.


Prieš pirmenybes visos komandos susitarė, jog įtariant smegenų sutrenkimą žaidėjai bus nedelsiant pakeičiami.

UEFA dėl šios situacijos sulaukė tiek pasaulinės futbolininkų profesinės sąjungos „Fifpro“, tiek smegenų traumų klausimais dirbančių nevyriausybinių organizacijų spaudimo.

Labdaros organizacija „Headway“ teigė, jog sprendimas leisti žaidėjui tęsti rungtynes buvo „bjaurus ir neatsakingas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)