Pačioje rungtynių pradžioje suomiai įvarė siaubo Rusijos rinktinei, kai 4-ą min. Teemu Pukki galva įmušė įvartį, tačiau po VAR peržiūros teisėjas jo neįskaitė dėl nuošalės taisyklės pažeidimo kiek anksčiau.

Aikštės šeimininkai galėjo pasigirti kamuolio kontrole ir keliomis pavojingomis atakomis, tačiau ir suomiai nenusileido – aštriomis kontratakomis vertė paplušėti S. Čerčesovo auklėtinius gynyboje.

25-ą min. Rusijos rinktinei teko daryti priverstinį keitimą – Mario Fernandesas, norėdamas pasiekti kamuolį galva, aukštai iššoko prie varžovų vartų ir skausmingai krito ant nugaros. Futbolininkas aikštę paliko su kaklo įtvaru ant neštuvų, o jį pakeitė Viačeslavas Karavajevas.

Per teisėjo pridėtą pirmojo kėlinio laiką Aleksejus Mirančiukas pelnė pirmąjį Rusijos rinktinės įvartį šiame Europos čempionate.

Techniškai sužaidęs ir išmaudęs vangiai besigynusius varžovus jis kamuolį pasiuntė į viršutinį suomių vartų kampą. Įvartį „į rūbinę“ (45+2 min.) pelnę A. Čerčesovo auklėtiniai po pirmo kėlinio pirmavo 1:0.

Antroje dvikovos dalyje rusai iššvaistė nemažai progų ir padidinti skirtumo neįstengė.

Iki trečiadienio Rusijos nacionalinė ekipa buvo be pergalių paskutinėse šešiose Europos čempionatų rungtynėse.

Suomija 0 – 1 Rusija

45+2' [0 – 1] Aleksejus Mirančiukas

Euro 2020: Suomija - Rusija. Statistika

Rusijos rinktinė pirmose B grupės rungtynėse 0:3 turėjo pripažinti Belgijos futbolininkų pranašumą.

Suomijos nacionalinė ekipa EURO 2020 turnyrą pradėjo nuo pergalės 1:0 prieš danus. Būtent ši dvikova buvo sustabdyta ir vėliau po daugiau nei pusantros valandos pratęsta Christianui Eriksenui aikštėje patyrus širdies smūgį.

Nors medikams per keliolika minučių pavyko atgaivinti Danijos rinktinės žvaigždę, jo tautiečiai vėliau pabrėžė likę sukrėsti po patirto siaubo ir nebegalėję koncentruotis į futbolą.


Į atkrintamąsias Euro 2020 varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio EURO 2020 turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)