Turint omenyje, kad šioje grupėje dar žaidžia ir titulą ginanti Portugalija, su kuriais vokiečiai kaip tik ir susikaus antrame ture, Joachimo Lowo auklėtinių padėtis atrodo komplikuotai.

Tiesa, Lietuvos futbolo legenda Arminas Narbekovas, per įspūdingą karjerą iškovojęs ne tik olimpinį aukso medalį, bet ir tris Austrijos lygos trofėjus, savo palaikomos komandos situacijos dramatizuoti neskuba .

„Yra skaudu, kai įmuši vieną įvartį, ir pralaimi. Prancūzai tai nė vieno neįmušė, o vokiečiai įmušė. Viskas eina pagal planą (juokiasi). Vokiečiai nuvylė tik tuo, kad nebuvo gudrumo ir aštrių perdavimų, kuriais galima gynybą įveikti. Prancūzai gynėsi labai gerai, bet vokiečiams irgi trūko išmonės, ypač baudos aikštelėje.

O Kyliano Mbappe vis tiek nesulaikysi, kai jam įmetamas kamuolys į plotą. Sprinte nematau jam lygių šiuo momentu. Gal tik Usainas Boltas galėtų jį pavyti. Ir Paulis Pogba visą aikštės vidurį kontroliavo. Tai jie dviese su K. Mbappe praktiškai viską paėmė ir tvarkėsi gražiai“, – sakė 56-erių metų buvęs futbolininkas.

Šeštadienį Vokietijos atstovams bus kaip oras reikalingas bent taškas mače su portugalais, kurie 3:0 pranoko Vengriją, ir A. Narbekovas tiki, kad jo favoritai dar įsibėgės.

„Visko gali būti. Bet aš neatsimenu, kad vokiečiai labai stipriai būtų pradėję kurį nors čempionatą. Vokietija yra turnyrinė komanda, kuri su kiekvienomis rungtynėmis vis kyla į viršų. Ši grupė dar atvira. Matėme, kad ir portugalų mačas su vengrais galėjo visaip baigtis, o viską nusprendė šešios lemiamos minutės“, – tikino jis.


Pirmojo lietuvių įvarčio po Nepriklausomybės atkūrimo autorius, kalbėdamas apie pirmąjį Euro 2020 turą, išskyrė olandų ir ukrainiečių susitikimą, pasibaigusį 3:2.

„Tai buvo fantastiškos rungtynės – greitos, gražios, kovingos, su daug įvarčių. 2:0, tada 2:2. Truputį Ukrainos gaila, nes ji išlygino rezultatą ir buvo verta to taško. Jei tik gale jų vartininkas būtų išspyręs tą kmuolį toliau... Bet sportas yra negailestingas“, – teigė specialistas.

Pagyręs galingai startavusius italus ir belgus A. Narbekovas pareiškė, kad šiemet triumfuoti turėtų kažkas iš didžiųjų futbolo nacijų, o ispanų pasirodymą su švedais (0:0) pavadino žaidimu „be dantukų“.

„Apie ispanų tiki-taka taktiką viską pasako tai, kad jų varžovai kamuolį telaikė 20 procentų, bet sukūrė 2-3 šimtaprocentines progas“, – pastebėjo jis.

Buvęs žalgirietis kritikos nepagailėjo ir Sankt Peterburge beviltiškai atrodžiusiems rusams.

„Rusai žiauriai nuvylė, namuose absoliučiai nieko neparodė. Jeigu tau žaidimas nesiseka, tai bent kovok, rizikuok kažkur. O jie visai buvo nublankę. Belgai su jais smaginosi panašiai kaip ispanų jaunimas su mūsų rinktine“, – skaudžiai palygino. jis.

Visgi prisiminęs vos tragiškai nepasibaigusią dano Christiano Erikseno nelaimę, jis pabrėžė, kad svarbiausios pergalės pasiekiamos ne aikštėje.

„Viskas buvo Dievo rankose ir ačiū jam, kad taip pasibaigė viskas ir kad jaunas žmogus išgyveno. Kai šeimos viduje įvyksta tragedija, ji labiausiai slegia artimuosius. Manau, kad Danijos rinktinei tai buvo daug didesnis smūgis nei suomiams. Bet vis tiek žaidimas vyko į vienus vartus, o suomiai laimėjo atlikę vienintelį smūgį. Tačiau danai laimėjo savo draugo gyvybę ir jokio sporto negalima su tuo lyginti“, – A. Narbekovas.

Cristiano Ronaldo

Antrame čempionato ture, kuris prasidės jau šiandien, laukia bent keletas itin intriguojančių ir didelį ažiotažą keliančių akistatų: Anglija – Škotija, Portugalija – Vokietija, Ispanija – Lenkija.

„Vokiečiams nebėra, kur trauktis, ir reikia laimėti, nes gali nebelikti, kas veikti, o portugalai gali žiūrėti į turnyro padėtį ir galvoti apie lygiąsias. Bet su Cristiano Ronaldo būna taip, kad gali 90 minučių jo nematyti, o 91 minutę jis įmuš. Taigi bus labai įdomios rungtynės“, – viliasi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)