Pirmadienį Glazge vykusioje Europos futbolo čempionato D grupės akistatoje 25-erių Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) puolėjas nukalė Čekijai pergalę 2:0, pelnęs abu susitikimo įvarčius.

Kvapą gniaužiantis buvo antrasis, kuomet 52-ą min. čekams perėmus kamuolį aikštės viduryje P. Schickas pastebėjo toli iš vartų išėjusį Davidą Marshallą ir ryžosi smūgiuoti iš 45,5 metro atstumo.

„Opta“ duomenimis, tai – tolimiausias rezultatyvus šūvis Europos pirmenybių istorijoje – bent jau nuo 1980 metų, kai pradėta rinkti tokia statistika.


„Tai – įvartis iš kitos planetos, nieko panašaus nematėme jau seniai. Bet mes žinome, kad Patrikas – genijus“, – sakė Čekijos ekipos treneris Jaroslavas Silhavy.

„Taip įmušti – kažkas pasakiško. Kiti futbolininkai gali nė nebesistengti pelnyti gražiausią čempionato įvartį, nes darbas jau atliktas“, – įsitikinęs vienas čekų lyderių Tomašas Součekas.

„Škotų vartininkas – gana aukštas. Pasižiūrėjau, kur jis, ir nusprendžiau, kad reikia pabandyti“, – komentavo pats įsimintino įvarčio autorius.

P. Schickas pabandė ir pasiuntė grįžti į savo poziciją nebespėjusį D. Marshallą internautų linčo teismui – tekinas atgal į vartus skuodęs bei galiausiai jų tinkle įsipainiojęs 36-erių „Derby County“ klubo veteranas žaibiškai tapo socialinių tinklų memų herojumi.


Tuo metu P. Schickas rezultatyviausių turnyro žaidėjų sąrašo viršūne kol kas dalinasi su belgu Romelu Lukaku – abu puolėjai pasižymėjo po du kartus.

Kitose D grupės rungtynėse sekmadienį Anglija 1:0 įveikė Kroatiją. Antrame ture birželio 18 d. čekai žais su kroatais, o anglai ir škotai aiškinsis santykius britiškame derbyje.

P. Schicko įvartį galite pamatyti čia.

Patrikas Schickas prieš Škotiją

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)