Nors medikams per keliolika minučių pavyko atgaivinti Danijos rinktinės žvaigždę, jo tautiečiai vėliau pabrėžė likę sukrėsti po patirto siaubo ir nebegalėję koncentruotis į futbolą.

Kuomet į ligoninę nuvežto Ch. Erikseno būklė buvo stabilizuota, ir pavojus gyvybei praėjo, UEFA atstovai pasiūlė žinių rūbinėse laukusioms komandoms dvi išeitis: pratęsti pirmo kėlinio pabaigoje sustabdytas rungtynes tą patį vakarą arba sekmadienio vidurdienį.


Treneris Kasperas Hjulmandas nuspręsti leido žaidėjams, kurie pasirinko užbaigti reikalus iškart.

Tačiau dabar danams atrodo, kad piršdama tik dvi alternatyvas UEFA elgėsi neetiškai.

„Buvome pastatyti į padėtį, kurioje, mano nuomone, neturėjome atsidurti. Turėjome tik dvi išeitis. Tačiau laikas spręsti tokius klausimus tikrai nebuvo tinkamas. Norėčiau, kad tuomet kas nors vyresnis ir labiau patyręs būtų pataręs mums neskubėti, nes rytas protingesnis už vakarą“, – sakė „Leicester City“ (Anglija) vartininkas Kasperas Schmeichelis, kuriam vieninteliam leista asmeniškai aplankyti Ch. Erikseną ligoninėje.

Barcelona“ (Ispanija) puolėjas Martinas Braithwaite'as tikino, jog komanda apskritai nebenorėjo žaisti futbolo ir toli gražu nepageidavo tęsti susitikimo su suomiais.

Tačiau UEFA atstovai padėtį nupiešę taip, jog bet kokie kitokie sprendimai atrodė nesą įmanomi.

„Nusprendėme žaisti iškart, nes žinojome, kad naktį nemiegosime ir kitą dieną bus tik dar sunkiau“, – aiškino M. Braithwaite'as.

Papildomo žibalo į ugnį įliejo K. Schmeichelio tėvas, taip pat buvęs vartininkas Peteris Schmeichelis.

57-erių „Manchester United“ (Anglija) klubo legenda pareiškė, jog UEFA pagrasino danams įskaityti techninį pralaimėjimą, jei dvikova nebus užbaigta per savaitgalį.

„Nė vienas pasiūlytas variantas nebuvo prideramas tokiu atveju. Tai buvo absurdiškas UEFA sprendimas, jie turėjo padirbėti ieškodami kitokio scenarijaus ir parodyti nors truputį užuojautos. Tai buvo absurdiška, ir šių rungtynių rezultatas tokiomis aplinkybėmis yra bereikšmis“, – kalbėjo P. Schmeichelis.

Tuo metu UEFA teisinosi negalėjusi ilgiau atidėti mačo tęsinio, nes komandos nebūtų spėjusios pailsėti prieš antrą turą.

„Esame tikri, kad išsprendėme šį klausimą su maksimalia pagarba šiai jautriai situacijai ir žaidėjams“, – teigė UEFA atstovai.

Pratęsus rungtynes nuo 43-ios minutės kai kurie danų žaidėjai nebuvo panašūs į save, ir tuo pasinaudoję suomiai laimėjo rungtynes atlikę vienintelį smūgį.

Tiesa, idealią progą išplėšti bent tašką turėjo Pierre'as-Emile Hojbjergas, tačiau nesugebėjo realizuoti 11 m baudinio.

Vaizdo skambučiu kitą dieną po rungtynių su visa komanda iš ligoninės palatos pabendravęs Ch. Eriksenas paragino nenusiminti ir tęsti kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Jis sau būdingu stiliumi pasakė, kad turime darbų ketvirtadienį, kai žaisime su belgais. Mums tie žodžiai reiškė daug“, – patikino P. E. Hojbjergas.

Tuščiomis sąskaitomis po pirmo turo Danija su Rusija kol kas murkso B grupės lentelės dugne, o Suomija ir Belgija (po 3 taškus) dalinasi grupės lyderių pozicija.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)