Danijos rinktinės saugas susmuko aikštėje baigiantis pirmajam susitikimo su Suomija kėliniui. Kaip jau minėta, dramatiška futbolininko gelbėjimo operacija baigėsi sėkmingai, sąmone atgavęs žaidėjas buvo išvežtas į ligoninę, o sustabdytos rungtynės po kurio laiko pratęstos.

M. Boesenas patvirtino, kad 29-erių metų Milano „Inter“ klubo saugą aikštėje ištiko širdies smūgis, tačiau kol kas negalėjo atsakyti, kokios priežastys jį išprovokavo. Gauti atsakymus tikimasi Kopenhagos ligoninėje atlikus itin išsamius tyrimus.

Anot gydytojo, kai jis su kolega pribėgo prie sukniubusio žaidėjo, iš karto suprato, kad veikti reikia akimirksniu.

„Jis jau buvo ne su mumis. Teko gaivinti Christiano širdį, tai buvo širdies smūgis. Kaip arti tragedijos mes buvome? Aš nežinau. Jis atsipeikėjo po pirmo defibriliatoriaus panaudojimo – taigi, gana greitai“, – pasakojo medikas.

Danas pripažino, kad futbolininkas galėjo neišgyventi, jei tai būtų buvusios ne tokio lygio rungtynės elitinėse varžybose, kurių metu stadione budėjo aukščiausios kvalifikacijos specialistai.

„Be abejo, tai buvo lemiamas faktorius. Laikas nuo tada, kai atsitinka panašūs dalykai iki tol, kol suteikiama būtinoji pagalba, yra kritinis faktorius. Laiko buvo nedaug, tačiau pagalba buvo greta, tai buvo lemiamas faktorius“, – keletą sykių pakartojo gydytojas.

„Bet aš nesu kardiologas, todėl smulkesnes detales – kodėl ir kaip tai atsitiko, paliksiu išsiaiškinti tikriems ekspertams“, – pridūrė jis.

Martinas Boesenas

Šiuo metu Ch. Eriksenas yra ligoninėje, jo būklė stabili – sekmadienio rytą buvo organizuotas žaidėjo vaizdo pokalbis su komandos draugais.

Ką kalbėjo futbolininkas, žiniasklaidai šiek tiek papasakojo vyriausiasis Danijos rinktinės treneris Kasperas Hjulmandas. Anot futbolo specialisto, su bendražygiais Ch. Eriksenas bendravo šypsodamasis ir netgi pajuokavo.

„Jis sakė, kad daug ko neprisimena. Ir staiga šyptelėjo: „Kaip laikotės, vaikinai? Turbūt prasčiau, nei aš. Aš dabar jaučiuosi taip, lyg galėčiau eiti ir treniruotis“. Tai tipinis Christianas, kiti jam visuomet rūpi daugiau, nei jis pat sau. Jis mus ragina nepasiduoti, kovoti, ir mes tai darysime – eisime žaisti už Christianą“, – kalbėjo treneris.

Primename, kad Ch. Erikseną išvežus iš aikštės, rungtynės kurį laiką buvo sustabdytos, o jas atnaujinus Danijos futbolininkai patyrė pralaimėjimą – vienintelį kartą į vartus smūgiavusiai Suomijai nusileido 0:1.

Christianas Eriksenas atgavo sąmonę

„Manau, kad rungtynės neturėjo būti žaidžiamos, neturėjo būti pratęstos. Bet praėjusią naktį mes viešbutyje gavome psichologinę pagalbą. Kiekvienas išsakė, kaip jaučiasi, kaip matė visą situaciją. Tai buvo naudinga kiekvienam komandos nariui, jaučiamės dėkingi“, – kalbėjo treneris.

„Dabar Christianas yra gerose rankose, o mūsų darbas – pakelti žaidėjų nuotaiką, sugrąžinti kovinę dvasią ir būsi pasirengusiems ketvirtadienio rungtynėms su belgais“, – pažymėjo K. Hjulmandas.

Padėką jis dedikavo Simonui Kjaerui – Danijos rinktinės kapitonui, pirmam suskubusiam prie sukniubusio Ch. Erikseno ir visą laiką buvusiam įvykių sūkuryje.

„Simonas – tai tikras pavyzdys visiems“, – nedaugžodžiavo futbolo specialistas.

Kitose šeštadienio B grupės rungtynėse Belgijos rinktinė Sankt Peterburge 3:0 sutriuškino Rusiją, o du įvarčius pelnęs Romelu Lukaku pirmąjį jų skyrė būtent Ch. Eriksenui, su kuriuo kartu šiemet tapo Italijos „Serie A“ čempionais.

„Chrisai, Chrisai, aš tave myliu“, – į kamerą šaukė kol kas rezultatyviausias Euro 2020 čempionato žaidėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)