Ne vieną puikią progą iššvaistę anglai laimėjo 1:0 (0:0) ir pirmą kartą istorijoje pergalingai pradėjo turnyrą.

Vienintelį įvartį 57 minutę po gražios kombinacijos ir Kalvino Phillipso perdavimo pelnė Raheemas Sterlingas.

Laimėti ramiau Trims liūtams neleido to paties R. Sterlingo, Philo Fodeno ir Harry Kane'o neišnaudoti šansai.


Anglijos ir Kroatijos futbolininkai tarpusavyje kovėsi 2018-ųjų planetos pirmenybių pusfinalyje. Tuomet po įvarčio per pratęsimą 2:1 triumfavo Balkanų atstovai, kurie finale 2:4 neatsilaikė prieš prancūzus.

Kartu su belgais pagrindiniais Euro 2022 turnyro favoritais laikomų anglų šansai įveikti D grupės, kurioje dar dalyvauja škotai ir čekai, barjerą prieš startą buvo vertinami net 97 procentais.

Tiesa, 1966-ųjų pasaulio čempionai Senojo žemyno pirmenybėse nežiba: aukščiausia jų užimta vieta – trečia (1968 ir 1996 m.).

Pastarajame Europos čempionate anglai aštuntfinalyje sensacingai krito nuo islandų, o kroatai apmaudžiai nusileido būsimiems nugalėtojams portugalams.

Kitame D grupės mače Glazge pirmadienį susigrums Škotijos (FIFA 44) ir Čekijos (FIFA 40) nacionalinės komandos.

Į atkrintamąsias varžybas iškops po dvi geriausias kiekvienos grupės komandas bei dar keturios iš šešių, užimsiančių trečias vietas pogrupiuose.

Dėl pandemijos metams atidėtas didžiausias Europos futbolo renginys pirmą kartą apima net 11-ą skirtingų šalių miestų, kuriuose iš viso varžosi 24 rinktinės, o titulą gina Portugalija.

Lygiai mėnesį truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės finale Londono „Wembley“ stadione liepos 11 dieną.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)